Vendel-Szentem!

2012.04.30. 09:15

A falum határában álló  Szt.Vendel szoborról, már sokat írtam, a hozzá való kötődésem nem tagadva. A korábbi restaurálás nem sokáig állta az időjárási szélsőségeket, szegény "Vendelem"  valóban szakadt koldus formát öltött. Bátor és erős vandálok a kezét is letörték, szerencsére elég volt nekik a "hőstett" a letört darabra nem tartottak igényt, egy közeli fasorban megtaláltam.

Ilyen előzmények után indult be a helyreállítási munka, amit a szekcsői német kisebbség vett szárnyai alá.A letört kézfej is a helyére került, de nem éppen oda, ahol eredetileg volt, így egy kicsit megváltozott az eredeti forma, amiben a a bal kéz egy pásztorbotot tartott, a jobb kéz pedig a bárányra mutatott, illetve sok más szobron ebben a kézben egy tálkát tart, ami a koldulásra utal.

Végül nem ez a lényeg, hanem a megmaradás.Szép lett a szobor, remélem még sok évig hirdeti az idetelepülő svábok hűségét.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr714480355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.04.30. 19:55:58

Fényképet is gyártottam, de "technikai okokból" nem került ide.

solti anasztazia 2012.05.02. 12:32:49

Szegeny szobor,mit ki kell allnia..meg jo,hogy vannak joerzesu emberek.Emlekeszem par eve az On koltsegere is volt restauralva!
süti beállítások módosítása