Törpe!

2012.05.26. 16:36

Tavaly már bolondját járatta velünk Coni, egyre dudorodó hasával megjátszva  a vemhességet. Élvezte a dédelgetést, a különleges bánásmódot, elfogadva a sok finomságot, amitől valóban úgy nőtt a hasa, mintha csikót várna.  Ja, hogy ki is ez a Coni ?  Ő  egy shetlandi póni, a világ legkisebb lova, de a "mi" Conink az 56 centijével - azt hiszem méltán pályázhat a legkisebb jelzőre.

De az idén nem csak "megjátszotta", hanem valóban vemhes lett  és két hete egy kis  kanca csikónak adott életet. Nagyon vártuk a kicsit, ugyanis el sem tudtuk képzelni, hogy mekkora lesz. Csodálatos kis tarkaság született, méretében- talán ha hasonlítanom kéne - akkor egy kis báránynál nem lett nagyobb.

Eredeti hazájukban bányalovaknak használták ezeket a törpéket, ugyanis az alacsony vájatban is elfértek és híresek voltak a strapabírásukról. A kis Carment, a csikót,  ez a veszély nem fenyegeti.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr574547739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2012.05.29. 07:17:05

Tesó!
Azért ez nem semmi, ha az unokádat látod a szívedhez nagyon közelálló pacikhoz közeledni, és nem tudod eldönteni melyik kicsit is kellene jobban szeretned.Természetesen ez nem lehet kérdés, mert a kiscsikóra majd az idő teltével csak az unokád ülhet fel, Te viszont Conival csak a lábad között sétálhatsz.
ui: nyerget ne rakj rá!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.05.29. 10:24:03

@Paci-ens: Tesó! Először is üdv. hogy előkerültél. Másodsorban pedig nem jól mérted fel a méreteket, a Coni alacsonyabb, mint Berci kutya, "akin" még az unoka sem lovagolna. Ezek a lovacskák "csak" udvari díszek.Az unoka egy fjord pónit kap a feneke alá.

Paci-ens 2012.05.29. 11:07:59

@Acél Csaba:
Szó ami szó, pünkösdön, az arányérzékem erőst megromlott a hét végén.
Az unokád fenekének ami megegyezik a Coniéval nem egy "jeges" fjord pónit kellene alá tenni, hanem egy jó Mongol takit.
De lehet, hogy csak te fényképezel rosszul.
süti beállítások módosítása