Im Namen des Vaters...!

2012.06.04. 22:37

Im Namen des Vaters und des Sohnes und des Heiligen Geistes. Amen  (Az Atyának a Fiúnak és a Szentlélek nevében. Ámen!)

.Szólt, a misét cerebráló piarista szerzetes tanár  zengő hangja a Szekcsői templomban a német mise kezdetekor. Apai büszkeségem nem tűri, hogy titokban maradjon, miszerint a fent említett szerzetes nem más, mint Zsolt fiam, akit felkértek erre a misére.

A szekcsői németek hagyományos évi megemlékezése volt ez a mise és az azt követő gálaműsor  a Dunaszekcsőről kitelepített családok emlékére.

Csak gratulálni lehet a szervezőknek. Az ünnepségen díszvendég volt Jankovits gróf is, aki ezer szállal kötődik Szekcsőhöz, helyesebben az ő családjának a tulajdonában volt a falu jelenlegi iskolaépülete is, nem beszélve a hatalmas birtokokról. Egy rendkívül tájékozott, nagy műveltségű embert ismertem meg benne, akivel élmény volt beszélgetni.

Igazi értéke volt ez a nap a falu életének.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr644565840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2012.06.05. 15:59:16

Tesó!
Az Apai büszkeség rendesen kibukott belőled, de ez így is van rendjén.
Nagyon szép nap lehetett, sajnálom, hogy nem lehettem ott.

Az angol beteg 2012.06.09. 22:11:36

Gratulálok atyának és fiúnak! Nagyon színvonalas és emlékezetes ünnepség lehetett!
süti beállítások módosítása