Erdei magány.

2012.07.24. 09:06

Amikor a hajnali lesből a vadászház felé ballagott, már látta az ajtó elé kitett bőröndöket.Nem lepődött meg, az esti veszekedés méltatlan volt mindkettőjükhöz, régi sérelmek kerültek felszínre, ahogy a romlott ételt öklendezi ki a szervezet. - Elmégy ? - nyögte ki nehezen. - El, ne haragudj, de nem bírom tovább -suttogta az asszony. Fiatal vagyok, élni akarok, utazni, világot látni, én nem az erdőben akarom leélni az életem.

-Én pedig azt hittem, jó itt neked - hebegte -  hogy te is gyönyörködsz  a kelő Nap bíbor sugaraiban, a teli Hold ezüst fényében, a hóban feketéllő vaddisznókban, a madarak tavaszi bódult énekében, a szarvasok őszi hangversenyében -   de elakadt, szégyellni kezdte, hogy könyörög, rájött, hiába beszél, aki menni akar, az úgyis elmegy. Pedig szerette, amikor az asszony mellette ücsörgött a lesen - jó szeme volt - sokszor hamarabb észrevette a lopakodó vadat, mint ő - de valami külföldi út lehetősége megkavarta, kérlelte ugyan, hogy ne menjen, de mindhiába.

Ekkor egy teherautó gördült a ház elé, a két bőröndöt gyorsan elnyelte a csomagtér és egy perc múlva már csak a csend és az üresség maradt utána.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr214674381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.07.25. 06:29:41

Tesó távollétében, "magamhoz szólok", de róla. Tegnap kaptam tőle a hírt, Nógrádban-ha jól tudom-lőtt egy süldőt. Gratulálok Tesó !

szocped 2012.07.26. 22:36:31

Hogy ez a történet igaz motívumokat tartalmaz-e, vagy sem, azt nem tudhatjuk. Egy biztos, hogy szomorú.
Én viszont ismerek egy igaz történetet, melyben az asszony a /vadász/ férfiúnak, az erdőnek, a természetnek szentelte volna hátralévő életét, -hiszen öröm volt neki mindnen perc, amit az erdőben tölthetett a szeretett férfival-, ám a "bátor" férfiú, vadászhoz nem méltó módon becsapta a hölgyet, s mindezt úgy tette, hogy tudta, nem jó döntést hozott. Túl sok emlék fűzte a másik hölgyhöz, aki mellesleg többször elhagyta és aztán mindig visszakönyörögte magát. De talán így volt jó, ahogy történt!
Tesónak gratulálok!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.07.28. 15:22:34

@szocped: sajnos, a legjobb forgatókönyv-író az élet - ahogy mondani szokták - így ezt a történetet is egy éjszakai disznólesen ücsörögve hallottam.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.07.30. 06:02:12

@szocped: ja és ez a variáció még életszerűbb - ha nem tévedek !
süti beállítások módosítása