Aranyláz !

2012.08.04. 05:41

A TV elé bilincsel az olimpia, olyan közvetítéseket is nézek, amikről nem is tudtam, hogy olimpiai sportágak.Mondjuk ilyen volt a női strandröplabda, ahol azért a sport iránti szeretetemet "übereli" az esztétikai gyönyör. De félre tréfa, hatalmas küzdelmeket, emberfeletti teljesítményeket, egyéni drámákat és eget verő örömöket hoz be hozzánk a - máskor sokat szidott  - televízió. Elképesztő statisztikát olvasok, miszerint volt olyan közvetítés - nyilván magyar érdekeltséggel - amit több mint kétmillióan néztünk.

Érdekes nép vagyunk, mi magyarok. Ha valaki éppen nem a dobogó legfelsőbb fokára került, akkor már fanyalgás, magyarázkodás következik, mondhatni "aranylázban" égünk, holott sokszor csak századmásodpercek, vagy milliméterek választják el az elsőt a hatodiktól. Tanulni lehetne az angoloktól, telt házas nézőterek előtt folynak a versenyek, még olyan sportágban is, mint mondjuk a lövészet és lelkesen tapsolják, ünneplik a "sokadik" versenyzőjüket is.

Hajrá Magyarok !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr474695002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2012.08.05. 10:03:27

Tesó!
Én is megszállottan nézem az olimpiai közvetítéseket, bár már az ezrelékét sem tudnám megcsinálni amit ezek a gyerekek hoznak ki magukból.
Országos csúcsokat,világbajnoki eredményeket,és nagyon sok pontot, érmeket.
Le a kalappal előttük, különben leverem.
Én különösen Joó Abigél tragédiáját néztem nehéz judós szívvel,aki ha nem sérül le akár ezüst éremmel is zárhatta volna az olimpiát.

csőrike1 2012.08.06. 16:37:41

Indulattól nem mentesen belőlem is kikivánkozik , amit nemrég hallottam.
Neves, tv-ből is ismert személy felháborító módon nyilatkozott a férfi 4* 100-as vegyesváltó 5. helyezéséről.
Valahogy úgy kezdte a mondandóját, hogy szégyen, hogy csak az 5.helyet bírták elérni, a többit már meg sem hallottam, mert elborult az elmém.

Hogy lenne már szégyen, hogy kicsiny kis országunk, az olimpián résztvevő - ha jól tudom- 61 ország közül, jelenleg is az éremtáblázaton igen előkelő helyet foglal el.
Pedig hol vagyunk Kínától és az USA-tól pld. "emberanyagban", hogy másról ne is beszéljek.
Szerény kis országunkban a sportolók felkészülését biztosító technikai háttér, az anyagiak hiányában messze elmarad gondolom a nálunk fejlettebb és gazdagabb országokétól.
Nem tudok konkrétumokat felhozni, mert nem kifejezetten az érdeklődési területem, de gondolom ha a gazdaság minden területét a pénztelenség jellemzi, akkor ezen a területen sem lehet ez másként.
Vagyis, sokkal mostohább körülmények között kell hozniuk ugyanazt az eredményt.
Különösen az úszóknál szép eredmények születtek, igazolva az eddigi kitartó és kemény munkát.
Dicsőséget hozva országunknak, és az olimpián az előkelő 5.helyet érték el.
Ezek a Fiúk a 4*100-as vegyesváltóban is ha jól emlékszem országos csúcsot állítottak fel.
Tényleg ,szinte hajszálon múlott, hogy nem a 3. hanem az 5.helyre kerültek.

Mindvégig gyönyörűen hajráztak.
Ők: Cseh László, Gyurta Dániel, Pulai Bence, Kozma Dominik.

Ezúton is köszönjük, hogy országunk hírnevét öregbítették a szép teljesítménnyel.Büszként vagyunk rájuk!
Csodálatos dolog lehet, a világon b ármiben is az 5. legjobbnak lenni.
/De akár a 10.-nek is/
Hajrá magyarok!!!!!

csőrike1 2012.08.06. 16:48:26

Csak egy kiegészítés még, fennti hozzászólásom kifejezetten a 4*100-as váltó köré íródott.
Gondolom, Gyurta Dani aranya és Cseh Laci bronz-érme már beivódott a köztudatba az úszók teljesítményei kapcsán.
Ezúton is gratulálunk minden magyar sportolónak, aki becsülettel, szívvel lélekkel, és persze tisztességgel felkészülve képviselte kis Hazánkat!

A Többiekért még izgulunk és drukkolunk!
HAJRÁ MAGYAROK!!!

szocped 2012.08.06. 17:46:16

Sajnos nekem is volt egy kellemetlen beszélgetésem az olimpiával kapcsolatban. Az illető, akivel beszélgettem, arról tartott eszmecserét, hogy milyen "bénák" a sportolóink, mert a selejtezőben kiestek. "Mert agyon sztárolták őket és a fejükbe szállt a dícsőség". - mondta egy olyan ember, aki semmit nem sportol, de még a sétát is utálja, csak autóval megy mindenhova. Az ilyen ember, hogy mondhat bármiféle kritikát egy országos v. nemzetközi bajnokról? / mennyi bunkó ember él köztünk!!!/
Nekem az a véleményem, hogy igenis büszkék lehetünk, hogy ilyen sok sportoló kijutott - az eredményeik alapján- az olimpiára. Amúgy pedig gyűlnek az érmek!!!
..és én is HAJRÁ MAGYAROK!
süti beállítások módosítása