Mindenki nyertes !

2012.08.12. 05:33

Biztosan sokan, sokféleképpen fogják majd szakmailag elemezni Janics Natasa olimpiai  szereplését, az egy ezüstöt és egy bronzot. Én ezt nem teszem, nem értek hozzá, viszont szívből gratulálok neki, szűk évvel egy szülés után, ez egy heroikus teljesítmény, nyilván lesz majd jobb is. Talán meg is értem az elkeseredését, mert ennél többet várt magától. Az a baj, hogy mi is, laikus szurkolók. Beleéltük magunkat az aranyba és most "siratjuk" a szánkból kiénekelt sajtot. De más sportágakban is láttunk az ezüst miatt elkeseredett sportolót. 

Sajnos ez az "aranyláz" magyar betegség lett, az aranyat megnyerni lehet, az ezüstöt, meg a többit, már "elvesztett arany"-nak éljük meg.  Annyiban igaz, hogy győztes csak egy lehet, de  végeredményben, a dobogón állva, az ezüst , vagy bronz értéke semmivel sem haloványabb az aranyénál. Székely Éva könyvének a címe passzolna ide: " Sírni csak a győztesnek szabad" , ami nagy igazság. Nem úgy kell megélni, hogy elvesztettünk egy aranyat, hanem úgy, hogy megnyertünk egy ezüstöt, vagy bronzot.

Minden érmesnek és pontszerzőnek gratulálok. Szép volt lányok, fiúk. Köszönjük !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr714707768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása