Bőgés!

2012.09.08. 11:51

Napra pontosan ezen a napon lövettem tavaly egy jól bőgő derék bikát, egy osztrák vendégvadásszal.  Zárójelben jegyzem meg, ez az osztrák vendég modorában, stílusában, pökhendiségében, inkább verést érdemelt volna, mint ezt a bikát. Nincs rá jobb szó, bunkó ember volt.

Egy évre rá, azaz tegnap, kiültem "hallgatózni" a kedvenc lesemre, hátha valahol megszólal egy bika. Tavaly ilyenkor szinte minden erdőfoltban bőgött egy -egy bika, csodálatos volt az estéli koncert. De az idén szinte semmi. A több hónapos aszály miatt, elhúzódhattak a szarvasok, pedig a sietős aratás miatt, egy-két hét múlva már kukorica sem lesz "lábon", akkor pedig a maradék is visszaköltözik az ártéri erdőkbe.

Most nincs vendég, csak a magam gyönyörűségére járok ki "bikanézőbe".

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr224762769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2012.09.08. 16:06:33

Tesó!
Ha még emlékszel rá, velem is lövettél egy gyönyörű bikát kb. épp ebben az időben.
Sosem felejtem el azt az élményt.Egymás nyakába borultunk, és sírtunk mint a szopós malacok.Utána ahogy illik berúgtunk mint az állat a vadászmesterrel, és a Vadásztársaság elnökével, akik a lövésre jöttek, mint a vérebek.
Ha jól emlékszem elfogyott a pálinkám, és az Elnök Úr kocsijából előkerülő öt liter vörösbor is.
Igen-igen szép nap volt.

szocped 2012.09.08. 22:21:24

El tudom képzelni, hogy pálinka és vörösbor után örömmel nyugtázták a napot!:):) A másnap is örömmel indult?
süti beállítások módosítása