Csőd!

2012.09.13. 08:10

Nem értem, egyszerűen nem értem. Azokon a helyeken, ahol tavaly még a napraforgókat szinte támadták a gerlék, mondhatni ezerszámra, ott az idén csak egyet-kettőt lehet látni. Mielőtt valaki megvádolna, hogy ez a mi tevékenységünk idei hatása - elmondanám, hogy a városokban láthatóan  sokkal több a gerle, mint tavaly ilyenkor..

 Tudvalevő, a gerle "városlakó" lett, ott tölti szinte az egész napját, hogy azután délután nekiinduljon a környékbeli napraforgókat dézsmálni. De nem indul el, marad a városban, valószínű ott is elég csipegetni valóhoz jut. Elkényelmesedtek, éppen úgy, mint a városlakók.

Tegnap, egy Szeged melletti - szinte a szélső házak kerítésénél - húzódó "szotyi" táblában vártuk a gerléket, de mindhiába. Ha a gazda szemével nézzük a dolgot, akkor sikeres volt a vadkárelhárítás .Vadász szemmel, meg csőd.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr374774059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2012.09.13. 16:25:53

Tesó!
Való igaz, hogy a városlakók elkényelmesedtek oly annyira, hogy már a szeméttel sem érnek el a tárolókig, pedig abból termelnek mint a sztahanovisták.
Minek fáradjon szegény gerle a repüléssel amikor terített asztal várja.
De én titkosszolgálati módszerekkel kiderítettem, hogy előre értesítik őket az indulásotokról!
Ez az információ Top Secret! mert még bebukom a gerléknél.
süti beállítások módosítása