Gerlebúcsú.

2012.10.28. 11:34

Sok a gerle - jött a szívmelengető hír - amire ugye menni "kell". Zárójelben megjegyezném, ezt a - vadászni kell mennem - kijelentésemet a környezetem nem nagyon érti, csak annyit, hogy megkötni sem lehetne ilyenkor. A meterológiai előrejelzés is adott erre napra haladékot, a zord időt másnapra jósolta. Nem sokat kellett a "kis csapatot" kapacitálni, délután két órakor már a - pár nappal ezelőtti  -  "tetthelyen" vártuk a gerléket, éppen annyi lőszerrel felszerelkezve, mint legutóbb, amikor bizony forró volt a puskacső.

Elég sok gerle jött, mondjuk nem annyi, mint legutóbb, de nem ez volt a baj. A gerlék "kiokosodtak" és egy emelettel följebb jöttek, mint ahová egyáltalán lőni lehet. A lőszer fogyott, de kevés eredménnyel. Ami viszont esett, arra szoktuk mondani - kissé nagyképűen -  mire leért, megbüdösödött.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr154874614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csőrike1 2012.10.28. 20:24:05

... úgy van.
Meg azt is szokták mondani, h ilyen toronygerléből ha egyet is sikerül lőni egy vadászat alkalmával, már azért megérte elmenni.
Hát.... úgy konkrétan majdnem ez volt a helyzet.
De ettől függetlenül nagyon szép nap volt, és az időjárást fürkészve, valóban az a nap volt az idei gerlebúcsú.
Kár lett volna kihagyni.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.10.29. 19:54:22

@csőrike1: Két nap távlatából igazolódik, hogy ezen a napon nekünk menni kellett, ugyanis azóta esik, olykor hó is, hideg van és a gerlék feneke is befagy, nem beszélve a sajátunkról.Szerintem is kár lett volna kihagyni.
süti beállítások módosítása