Gordiusz.

2012.11.26. 20:44

A somfaháncsból készült Gordiuszi csomót - nem sokat tökölve a megoldáson - egyetlen kardvágással oldotta Nagy Sándor - ha igaz a legenda, de ami ennél is több, hogy bekerült napjaink retorikájába is.

A Mátrai vadászat másnapjának elmesélésében gyors leszek és frappáns. Semmit nem lőttem. Tehát nem bogozom a semmit, csak suhintok,  de nem karddal, hanem majd avatópálcával. 

Viszont egy távoli lövés hangját, még a Gyuri vadőr rest füle is érzékelte. Talán Tesó lőtt?  Vagy a Laci vadőrrel  cserkelő kis Diana lőtt valamit?

A találkozásnál derült ki, hogy avatás lesz.   Egy öreg jerke feküdt a "ravatalon", szabályos,   szép lövéssel - kőrben pedig a boldog vadászok, kísérők paroláztak, ölelkeztek. Szóval nagy volt a boldogság !

A Tekeres hegy oldalában, egy kis tisztáson, levet kalappal tisztelegtünk az elejtett vadnak és a könnyes szemű elejtőnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr944927083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2012.11.27. 05:27:12

Tesó!
Legyünk tárgyilagosak.
Örömében, úgy bőgött mint a záporeső!
Jó volt vele együtt örülni.

csőrike1 2012.11.27. 19:27:40

Érdekes lenne egyszer, ha beleláthatnék a Nimródok lelkébe.
Vajon mennyivel másabbak az érzéseik, mint egy Dianáé.
Ez utóbbit tudom.
...... és tényleg bőgőtt, nem kicsit..

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.11.27. 21:45:22

..hogy mi lakozik egy vadász lelkében, legyen az Nimród, vagy Diana - az nem a vadászat függvénye. Olyan lelkű a vadász, mint amilyen lelkületű "civilben". Az érzések is nagyjából azonosak, legföljebb abba van különbség, hogy mennyire őszintén nyilvánítjuk ki az érzéseinket. Hogy ne legyek ilyen bonyolult, elmondom, hogy annak idején Afrikában, Attila barátommal úgy megsirattuk a kudumat, hogy ihaj.

Paci-ens 2012.11.28. 04:53:48

@Acél Csaba:
Sirattunk mi már szarvas bikát is.
süti beállítások módosítása