Hóvihar !

2012.12.08. 09:40

Cibálja a viharos szél a cserepeket, úgy zörögnek,  mint egy elhangolódott xilofon. Nagyobb széllökésnél  az üstdob hangja is durván beleszól a vihar-szimfóniába - ez már majdnem viszi  a cserepet is  - szóval tombol a hóvihar, ahogy az előrejelzésekben ígérték.

De a szobában meleg van, enni is van mit, éppen menni sem kell sehová - szóval nézője vagyok csak, nem résztvevője az elemek tombolásának. De mégis szorongok, vadászlelkem gondolatban körüljárja a határt, szinte látom a meglapuló és hóval egyre jobban betakart fácánokat, nyulakat, őzeket, ahogy éhesen várják a vihar végét, de nem sok örömük lesz benne, mert mindent vastagon lefed majd a hó, eljött az ínség ideje.

Most mondanám azoknak, akik gyilkosoknak tartják a vadászokat, hogy etetés nélkül, elpusztulnának ezek az állatok. Kérdeném, hogy a jelzőket ránk aggatók, most éppen mit tesznek ?  Talán zsákkal a vállukon járják a határt? Ha mégsem, akkor kéretik a szájakat befogni !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr834954047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csőrike1 2012.12.08. 14:48:23

Dejó h ezt leírtad!
Csak az a baj,h "azok" nem olvassák.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.12.08. 16:36:34

@csőrike1: Ennek a bejegyzésnek az aktualitását az adta - a hóviharon kívül - hogy Semjént, a plagizálás mellett egyik politikai ellenfele, "ártatlan madarak lelövőjének" kvázi gyilkosnak titulálta, miután lobbizott(sajnos eredménytelenül) a szalonka és a fürj vadászatának visszaállításáért.

Paci-ens 2012.12.09. 06:06:10

@Acél Csaba:
Tesó!
Ezen az alapon ahogy a politikai ellenfele támadta Semjént,minden hús evő állatot,gyilkosnak lehetne titulálni.
Hosszan tudnám sorolni,hogy mely fajok tartoznak a tisztelt képviselő úr listájához,csak azért, hogy életben maradjanak.
De ez a képviselő úr nagyon szívesen fogyasztja ebédre netán vacsorára a leölt állatok húsát.
Romoljon meg benne!
süti beállítások módosítása