Reflux !

2012.12.26. 08:57

A tele gyomor nem jó tanácsadó. Alvásra és tespedésre csábít.  Az üres meg, fájó. Ezekben a napokban jutott ebből is abból az embereknek, kinek-kinek balsorsa vagy szerencséje szerint. Hányszor felsóhajtunk a terített asztal látványán - hogy ebből bizony egy fél falunyi éhező gyermek jóllakhatna ott például ahol én is jártam, nem is egyszer, ahol csontsovány néger gyerekek nézték, hogy jut-e nekik valami az ennivalónkból.  Vagy ne menjünk messzire, vannak éhező gyerekek a magyar cigánysoron is.

A magyar "jólét "  a dőzsölésben nyilvánul meg. Úgy eszünk, iszunk, mintha egész évben éheztünk volna.  Halak, kocsonyák, töltött káposzták, sültek, torták, bejglik...hűha, még végigsorolni is sok, nem még megenni..

Azután jön a lelkiismeret -furdalás, ki mennyi hízott, amit az új évben majd le kell adni. de ez már nem is olyan biztos, az viszont igen, hogy egy számmal nagyobb gatyát kell vásárolni.

Gyomorrontás mentes, Békés Karácsonyt !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr314981922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2012.12.27. 05:39:22

Tesó!
A világban mindig voltak éhező gyerekek, és nem csak ott ahol Te is jártál, nem csak a cigánysoron,hanem a mélyszegénységben élő magyar családoknál is.Az igazi nagy baj, hogy egyre többen lesznek.
Mindenkin nem tudunk segíteni, de ha a lehetőség adódik akkor próbáljunk javítani a helyzetükön,ki-ki a lehetőségei szerint.
Nem azért mert mi, egy pár kalóriával többet raktunk a hasunkba,mint amit kellett volna, és így próbáljuk kompenzálni a lelkiismeretünket.
Ha csak az egy számmal nagyobb gatya árát juttatjuk el nekik, már az is segítség.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.12.27. 21:11:17

@Paci-ens: csapda helyzet ez Tesó a javából.A mondás szerint hálót adjál, ne halat. Láttam a TV-ben ahogy sorakoztak az emberek egy tál meleg ételért.Azért, mert nincs munkahelyük, meg lakásuk, még ha akarnának sem tudnának dolgozni, hogy ne kerüljenek ilyen megalázó helyzetbe. No itt lesz álságos a dolog, amikor az "illetékesek" úgy gondolják, hogy egy tál kajával tiszta a lelkiismeretük. Persze még mindig jobb, mint az éhenhalás, vagy a fagyhalál.

Paci-ens 2012.12.28. 05:51:33

@Acél Csaba:
Nagyon kemény érdekek forognak itt fent!
A kis Napóleon a magas homlokával,kigondolta, hogy az állam tulajdonába veszi az iskolákat, és ezzel az iskolák alapítványait is, ami nem mindig önkormányzati alapítvány, hanem esetenként polgári,ami Őt nem érdekli, mivel az iskolához kapcsolódik. Innentől kezdve Ő, vagy a sameszei fogják meghatározni, hogy mennyi legyen az élelmezési fejadag gyermekekként, és ki taníthat.
Az iskolaigazgatók erőszakos kinevezésével biztosítják a saját hatalmukat.Aki nem áll be a sorba az ki van rúgva.
Ne hogy azt hidd,hogy bármelyik politikusnak lelkiismeret furdalást okoz az iskolás gyermekek helyzete.
Lásd a felsőoktatási tandíjat.
A cél, hogy minél kevesebb gyerek jusson el a felsőoktatásig, aki pedig eljut az legyen a kormányhű család tagja.Majd ők kapják az ingyen helyeket.
Már régóta nem a kedvenc virágom a rózsa.
süti beállítások módosítása