Falurombolás !

2013.01.27. 09:05

Még emlékszünk rá, micsoda felháborodást váltott ki a magyar politikai és közéletben a Csaucseszku idejében zajló falurombolás, a víztározóból kiálló templom látványával.  A nagy géniusz - ahogy a csatlósai nevezték - úgy gondolta, hogy a falu népét  városokba költözteti, így - a házát, hitét, földjét, állatait vesztett nép  - lelkét gyorsabban tudja megtörni.

Sajnos, részben sikerült is ez, de Székelyföld, a székely emberek ereje és életereje erősebb volt, hogy ez teljesen bekövetkezzen.

Na most a lényeget .Mégpedig nem a messzi Székelyföldről, hanem a saját kis falumról. A történet úgy kezdődött, hogy tankolni akartam, mégpedig a falum takaros benzinkútjánál. Itt  mindig is volt kút, csak a tulajdonosok változtak.  Már egy hete is voltam, de akkor üzemanyag hiányra hivatkozva, zárva volt. Hát Istenem, megesik az ilyesmi, talán késik egy napot az ellátmány. Tegnapra már majdnem szárazra kiautóztam a Nivám tankját, újra odagördültem, ahol a kutas nagy sajnálkozva közölte, hogy a kút nem működik, a tulaj nem hozat üzemanyagot, szóval kész , vége a helybéli tankolásnak. 

Mi ez, ha nem a falurombolás egyik fajtája. Hová menjenek tankolni azok, akik kis motorokkal járnak még, vagy a fűnyírót használják, vagy akik az öreg autójukkal csak a falun belül közlekednének, orvoshoz, templomba vagy a szőlőjükbe.

A legközelebbi tankolási lehetőség 14 km-re van. A normális, élhető falusi lét, pedig fényévekre. Falurombolás ez, mégpedig sunyi módon. A falusi házak fele üres, lakói vagy kihaltak, vagy külföldön dogoznak, a boltok bezártak, a lakosság elöregedett, bezárkóznak, ugyanis félnek. Mert ahol nagy a szegénység, ott a bűnözők aratnak !

Kiderül, hogy Csaucseszku falurombolása "kismiska" volt a nálunk lévőhöz képest.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr175045983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2013.01.27. 11:21:46

Tesó!
Először is kikérem magamnak a Miska nem kicsi, hanem kicsit, tömör,izmos.
A kút bezárása ad lehetőséget a falubélieknek, hogy bármikor igazoltatják őket a "rendőrök" hivatalosan is eljárást indíthassanak ellenük,szabálytalanul tárolt, és szállított robbanásra alkalmas anyagért.
Ha többet visz húsz liternél fém marmon kannába azért, ha kevesebbet műanyag kannába azért.(Hozá kell tennem műanyag kannába a benzinkutak 1%-ban ki sem szolgálnak)
Fényévekre a demokrácia van.
Itt csak az Orbán kormány,akinek sikerült Csaucseszku nyomába lépnie.

solti anasztazia 2013.01.27. 22:15:53

Sajna nalunk sincs benzinkut,de mi meg ott tartunk,hogy egy ovodat sem sikerult kiharcolnunk...pedig itt aranylag sok a fiatal.

Paci-ens 2013.01.28. 05:18:05

@solti anasztazia:
Sztázi!
Örömmel tölt el, hogy újra lehet veled és Tesóddal találkozni a Doki blogján.
Remélem a nehéz napok már elmúltak,és gyakrabban kapok felőletek hírt.
Addig is minden jót a családotoknak.

solti anasztazia 2013.01.31. 21:36:52

@Paci-ens: Koszike.nalam minden nap szep.csodas gyermekeim vannak.csak a doki..o nagyon hianyzik
süti beállítások módosítása