Közmunka?

2013.02.09. 19:46

Az alföldi vadászterületeken -  ahol a szerencsétlen fácánoknak, nyulaknak -   búvóhelyük sincs,  ahol a  madarak fészkelőhelyet alig találnak,   az egyetlen megfelelő hely lenne, a nádasos árokpartok, a dűlőutak melletti füzes bokros kis sűrűségek, az alig pár fából álló ligeterdők.

Könnyelműen ígértem, hogy nem politizálok, nem is teszem, csak elmondom, hogy aki a közmunka programnak nevezi azt, amikor ezeket a vadbúvókat kipucoltatják, az nem normális. Nem mondanám, ha nem látnám, hogy mi  folyik itt.  Egyrészről, mindenki tudja, hogy ez nem csak káros, de fölösleges munka. Vagy fordítva. Ráadásul, a valamire hasznosítható fákat ellopják, a levágott gallyakat, ágakat ott hagyják, vagy begyújtják. Szóval ez a munkának nevezett valami csak annak jó, aki lop.

Másrészről a lecsonkolt fűzbokrok, akácfák sarjadni fognak, egy év múlva a most levágott rész teljesen el fog vadulni. Csak ugye az a baj, hogy a gyomok is előszeretettel nőnek majd ott, ahol eddig elnyomták őket a nemesebb fák, bokrok. Terjed a vaddohány, a jagerkender és sorolhatnám.

Érdekes, hogy a környezetvédők mennyire hallgatnak ebben a témában. Mégsem illik egy sikeres politikai kampányt bírálni. Most megtettem !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr345071574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2013.02.12. 03:51:41

Tesó!
Jól tetted.
A vadász ne politizáljon, hanem vadásszon, és lőjön,ha a keresett vad célkeresztben van.
Ámbár lehet ez egy politikus, vagy egy környezetvédő is, de akkor használd az orális golyószóródat a leterítésükre.
süti beállítások módosítása