Linda !

2013.02.17. 18:04

A kotorék szájánál Linda jelent meg. Könnyű volt észrevenni, a fehér kis bundája már messziről világított.  Piros szemével körülnézett, látta, hogy a vadászok a helyükön állnak, akkor újra eltűnt  a lyukban. Van bent nyúl - szólt Lajos, a vendéglátónk - figyeljetek. Pár másodperc múlva villámként vágódott ki-  a görénytől menekülő -  üregi nyúl. A durranásra remek karikát vetett.

A következő üregi várba, a Gyuri-görény  indult  ugrasztani. Ő is eredményes volt, ekkor már két nyuszi feküdt a terítéken. Amikor olyan helyre értünk, ahol a bokrok takarták a kijáratokat, bizony a kiugró nyuszikból csak egy villanást lehetett látni.  Még a puskát sem volt idő megemelni, nemhogy lőni.

- Te Linda, szólt  párjához Gyuri, mi itt kergetjük  a nyulakat egyik lyukból a másikba,  ráadásul a lecsípett körmünk miatt kárt sem tudunk bennük tenni, ezek a puskások, meg a bokrokat lövik. Szólni kéne a Lajos gazdának, hogy olyan részre menjünk, ahol ez a fránya nyúl nem tud eltűnni a bokrok között.

Lajos gazda is így gondolta, egy kopár, üregitől teljesen letarolt domboldalt jártunk végig. Itt már eredményesebbek  voltak az ugratások és sikeresebbek a lövések.

Alig két óra alatt nyolc üregi feküdet a terítéken.  Csodálatos ez a vadászati mód. Minden olyan vadászati forma az, ahol a vadásznak segítője egy kutya, vagy ragadozó madár, vagy akár egy aprócska görény.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr555085464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2013.02.18. 05:27:39

Dunapatajon volt szerencsém vadászni ezekkel az imádni való kis szőrgombolyagokkal, még Mavad-os koromban.
Csak egyre kellett vigyázni, hogy, a likból előtörő kinigli helyett, nehogy a vadászgörényt lőjük le.Nagyon élvezetes vadászat volt, egy kis árnyékkal, mivel a vezérigazgató helyettes nem igazán volt a helyzet magaslatán a puska kezeléséből.
Az ott fut felkiáltásra azonnal a kiáltó felé fordulva eresztette meg a sörétet, amit nagy szerencsénkre mellé is lőtt.
Az első malőr után úgy határoztunk, hogy a leálló jelzők a kiáltás közben azonnal földet fognak.
Ettől fogva,a kiáltó azonnal hasra is vágta magát,elkerülve a nem kívánatos sérüléseket.
De egy biztos, nagyon élvezetes vadászati mód.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2013.02.18. 09:28:53

@Paci-ens: Misikém, az a vezérigazgató nagy barom lehetett, aki összetévesztette a likból kikandikáló görényt a villámgyorsan kirohanó nyúllal.Az igaz, hogy álló célt könnyebb eltalálni.

Paci-ens 2013.02.18. 13:04:57

@Acél Csaba:
Tesó!
Tényleg az volt, de, halottról jót, vagy semmit.
A saját fejét azért eltalálta.
Nyugodjék békében.
süti beállítások módosítása