Túr a disznó...!

2013.04.26. 17:47

Jönnek a telefonok,a gazdák kezdik az éves panaszkodást, nagy a baj, az elvetett kukoricát kitúrták a disznók. Mondhatnám, hogy ezért van orruk, de nem élezem a helyzetet, ami egyre tarthatatlanabb. Én is leírom és mondom is - évről évre - hogy mi közöm hozzá.A vad, az államé, a föld a földtulajdonosé. Én, a vadásztársakkal együtt,  "csak" a vadászati jogot ( nem kötelességet) bérlem a tulajdonostól, meglehetősen borsos áron.

Ha elvetette, őrizze. Ahhoz nem kell puska, elég egy rossz vödör meg egy vasdarab. A kettőt szépen egymáshoz veri és sétálgat a földjén, kőrbe, kőrbe. De nem, otthon nézi a TV-t, vagy tudom is én mit csinál, a vadász pedig járja a földjét, napnyugtától napkeltéig. A kedves tulajdonos reggel egy jóízűt nyújtózkodik, remek volt az éjszakája, a vadász meg karikás szemekkel megy dolgozni.

Még ezzel nincs vége, mert azért a vadonatúj terepjárókkal az első reggeli útjuk a földjükre vezet, ha találnak túrást, már rohannak is a vadkárt bejelenteni. Sok tulajdonos "sportot" űz ebből, nem is nagyon akar mást, csak a vadkár összegét.

Úgy szar ez az egész, ahogy van. Mi vadászok meg nyulak vagyunk, beletörődünk mindenbe, mert az érdekképviseletünk olyanformán működik, hogy fölfelé nyal, lefelé rúg.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr195248496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2013.04.28. 05:11:42

Tesó!
Már többször írtál a blogodban erről a problémáról,és még mindig aktuális.
A föld java része az Államé.Kinek adják haszon bérbe(?), a csókosoknak, még akkor is ha nem helyi lakosok,és nem gazdálkodók.
A helyi földművesek,elmehetnek a búsba, akik a termést minden erejükkel megpróbálnák megvédeni.
A vadkár játék,már régi hagyomány,csak egyre jobban eldurvul,mióta a luxus terepjárós Parasztok uralják a földek java részét.
Az érdekképviseletünknek csak egy fontos szempont lebeg a szeme előtt, hogy minél többet vadászhasson ingyen az Állam által bérbe adott területeken.
A vad területen tartása,és a vadkár csökkentése érdekében történő vadföldek vetésének rendszere,eltűnőben van.
A lényeg az,hogy a vadásztársaságok minél többet fizethessenek,ha tagjaik vadászni szeretnének.
Lehet lefelé rúgni,de csak addig, amíg valaki tűri.
Jön még "F" politikusra teherautó.
süti beállítások módosítása