Meleg a helyzet !

2013.08.06. 20:42

Ha a tévét kapcsolom be,  ha a rádiót nyitom ki, mást sem hallok mint, hogy meleg van. De ez a beszédtéma is, nem így egyszerűen mondva, hogy meleg van, hanem minősítve, kinek -kinek szájíze és szókincse szerint. Ez a negyven fok körüli hőmérséklet, tényleg sok egy kicsit, de hiába ágálunk, hiába anyázzuk, attól ő marad, az előjelzés szerint még három napig.

Szerencsém van, ha nekem választanom kellene, hogy hideg legyen, vagy meleg, akkor az utóbbit választom. A meleget ugyanis nem kell lapátolni, mit télen a havat. Én a homo sapiens, afrikai vonalából származhatok - vágyok is vissza folyamatosan.

Viszont ez a trópusi meleg megviseli az állatokat, például - amire még nem volt példa  - az őzek üzekedése gyakorlatilag elmaradt. Helyesebben nekünk, vadászoknak, nappal láthatóan maradt el, mert azért az éjszaka sötétjében és hűvösében  - remélem   -  a jövő évi szaporulat érdekében az őz párocskák tettek némi erotikus mozdulatot.

Augusztus 20 körül szokott az időjárás változni - bár ebben a hőségben kicsit hihetetlen - de Gemencben ilyenkor már megszólal egy-két bika. Az pedig kérlelhetetlenül az ősz közeledtét jelenti.Hát ezért ne siettessük az idő múlását.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr325448111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2013.08.07. 15:25:04

Tesó!
Azért vidéken könnyebb elviselni a kánikulát.
Itt pesten nem elég hogy hétágra süt a nap,de még az aszfalt is ontja a meleget.
Olyan meleg van, hogy az asszony mellém akart feküdni a vadász szobában éjjelre.
A bolháim megirigyelték a fiúk teljesítményét,és azóta egyfolytában vizipólóznak a: ott!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2013.08.07. 19:22:08

Na végre, hogy előkerültél. Aki nyaral, az ne nyafogjon. Tisztelettel megjegyzem, hogy az aszfaltot már vidéken is "feltalálták", többek között azon gurulnak az autók itt is. Miközben a tehénszarokat kerülgetik - ahogy a pestiek képzelik.
Nekem is szimpatikus sport a vizes sport, mert nem lehet leizzadni.
süti beállítások módosítása