Zsiráf!

2014.02.13. 22:18

..és akkor egy zsiráf koncolását - kitakarás nélkül - közvetíti ugyanezen csatorna. Most akkor igazam volt, az előző bejegyzésemmel, vagy csak kényes vagyok a mundér becsületére? Szóljon már valaki valamit?

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr85813454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csőrike1 2014.02.14. 09:37:59

MIndkettő.
Ha valaki, akkor én aztán - Diana létemre- sajnos folyamatosan tapasztalom, milyen álságosság övezi a vadászatot.
Ez a zsiráf-ügy is kicsit "felfújódott".
Talán azért is mert különleges állatról van szó.
MOndjuk azt nem értem, ha jelentkeztek más állatkertek a "hosszúnyakú" befogadására, h akkor miért nem adták oda.
Tisztelem az élet minden formáját, tehát ez merült fel bennem elsőként az ügy kapcsán.
De! Azért az is befogadható számomra, hogy ha és amennyiben nincs más megoldás az állatkertekben, - mivel a természetes szelekció nem érvényesülhet- így néha be kell avatkozni. Abban sem találok semmi kivetnivalót, ha a ragadozók táplélákát képezi az így "kiszelektált" állat.
Azt viszont nem tartom helyénvalónak, hogy ilyen szinezetben, kamerák előtt, livében közvetítsék az elaltatását,a haláltusáját és feldarabolását, 90 %-ban gyerek-közönség előtt, a közvéleményt és a média kedélyeit is borzolva.
Ha mindezt saját hatáskörben teszik, akkor ez az állatkert belügye lett volna.
De, ezt egyenesen ízléstelennek tartom, hogy egy ilyen szemrevaló,különleges állat "kivégzését" és feldarabolását ilyen módon tették.
Bennem is visszás érzéseket keltett bevallom, pedig nem vagyok álszent.

Ha most arra gondolok, amikor elejtünk egy vadat, akkor elszívódik egy pipa, megvárjuk csendben amig jobblétre szenderül. Megadjuk a vadnak a halálban is a méltóságát.
Nem vagyok álszent, de... tán ennek a zsiráfnak is kijárt volna, hogy a halálán ne a média csámcsogjon. Szerintem... neki is kijárt volna a "végtisztesség" .
süti beállítások módosítása