Babos disznó!

2014.05.24. 16:53

A hirtelen jött meleg, szaunát csinált az erdőből, mindenből és mindenkiből csöpögött a víz, belőlem is.Csak az este hozta meg az enyhülést - azt meg szúnyogostól. A Tündérkertnek van ilyen arca is. Lassan teljes sötét ereszkedett az erdőre. Egy  nappal ezelőtt ilyenkor nem lehetett  a békák - százainak, vagy tán ezreinek - a kuruttyolásától semmit sem hallani, de ma, csak egyetlen szerencsétlen béka próbálta szóra bírni a társait, de csúnyán belesült. A kórus néma maradt. Azután ő is feladta, csend lett. Egy hajó távoli dohogásának hangját hozta hátán a Duna, ami a partokat ölelő erdők fái  között békésen elenyészett.

Az órám számlapján a tízesen foszforeszkált a mutató, amikor  közeledő konda zaja verte föl az álmosító csendet.   Ágak roppantak, gallyak törtek, azután pár percig némaság, majd kezdődött elölről - és ami a lényeg - egyre közelebbről. A távcsövemmel próbáltam az estéli sötéten áthatolni - kevés sikerrel.  Annyit azért láttam, hogy izgő-mozgó kis fehér alakok lepték el a szórómat, de sötétebb foltok is keveregtek közöttük.  No, ezek malacok lesznek - állapítottam meg, a fehérek a még szopós kis csíkosak, a sötétek  -talán - a nagyobbacskák, akik már kinőtték a fehér alapon sárga csíkos pizsamájukat.

A fegyverlámpa fénye azután "leleplezte" a brigádot. A legtöbb malac - meglepetésemre - un. babos volt, a fehér gúnyájukon csak itt-ott egy fekete folttal, a sötétebbek pedig olyan malac és a süldő súlyának határán lévő ifjoncok. Zárójelben jegyzem meg - aki nem tudná - hogy a babos disznó, az nem egy gasztronómiai elnevezés,   hanem a vad- és a házi disznó kereszteződéséből létrejött valami - ami  csúfsága az állománynak és lehetőleg ki kell gyomlálni.  De szopós korában nyilván nem lőjük az ilyen "korcsot" sem - így a célkereszt egy igazinak az oldalán állt meg....!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr736202016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása