Focizzunk!

2014.06.30. 08:45

Hogy honnan az átkötés a sportról a vadászatra, illetve fordítva?  Onnan, hogy sokáig - talán még most is - a vadászatot  csak sporttevékenységnek tartották. Egy-két "agyament" szerint a szabadidő hasznos eltöltésének.! Most mondom nem az, illetve nem csak az, sokkal több annál. Amit fegyverrel, lőtéren teszünk, az a sport.

Ami pedig napjainkban zajlik és emberek millióit köti a TV elé - az sem csak sport - mint a vadászat, több annál.  Szóval itt ért össze a mondanivalóm, a foci a vadászattal. De most focizzunk !

Nézem  - és lassan nem értem - hogy mi lett a "régi idők" focijából, aminek az volt a lényeg, hogy CSAK lábbal "űzték".  Most már gladiátorok küzdenek a pályán, kézzel-lábbal, magukat és a másikat sem kímélve. a testi épség nem számít, szakad a ruha, törik a csont, a kezek aktívan ütik az ellenfelet, ha meg ez sem hat, akkor jól bele kell harapni a másikba. A színészi képességek is rendkívüliek, kamu esések, halálos fetrengések, majd hirtelen gyógyulások borzolják a kedélyeket.  Az igaz, hogy akkora pénzt fizetnek egy focistáért, hogy abból az egész magyar egészségügyet konszolidálni lehetne. Demagógia? Lehet ! Mert ugye azt mondják, hogy a labdarúgás -  mint egy cirkuszi attrakció - megtölti a stadionokat, tehát ebben a mivoltában az emberek jólétét szolgálja. Panem et circenem ! És az orvos? Az nem szolgálja az emberek jólétét? Akinek az ellátott, meggyógyított  betegei is megtöltenének egy  stadiont ?

Zárszó !

Éppen annyiba fog kerülni a Puskás stadion, ( 100 Milliárd)) mint amennyi pénz hiányzik-  a totál lerobbant és kiürült -  egészségügyből.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr326454851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2014.07.02. 02:25:21

Tesó!
Én elmegyek focizni,(ugyan nem tudok)és beleharapok a felcsúti Maradónába,még ha rágós is lesz.
Csak azt nem tudom,hova harapjak,mert ha csontos részt fogok, akkor veszélyben van a protézisem,és tönkreteszem a munkádat.Ha zsírosat akkor meg a koleszterinem.De ha nem haraphatok bele,akkor meg inkább vadásszunk(rá),hogy ne építhessen több stadiont.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2014.07.02. 08:22:02

Tesó! Ne hőbörögj, mert Neked is - mint minden grószfaternak - focizni kell az unokáival! A sarkadba rakott lemezek miatt, a stoplik, neked már gyárilag vannak beépítve. Mázlista!

Paci-ens 2014.07.02. 13:40:43

@Acél Csaba:
Doktor Úr!
Valóban van a sarkamban 5 db.csavar,ami tökéletesen megfelel stoplinak,de a lemezeket kikérem magamnak.
Az az oldalbordámnak van,valamint 4 stoplival több.
Azon gondolkodom,hogy tudnám felül űberelni.
De sajnos amig le nem veszik a gipszét(neki ez is jutott),ez reménytelen.El vagyok tiltva a létrától,kisérnek a lépcsőn,még pókhálóznom sem szabad semmit!

solti anasztazia 2014.07.04. 23:36:24

Jobbulast a csavaros-lemezes nepnek!
Ahogy irta Doki tenyleg csucs szineszi adottsagok vannak a focipalyan..kesz rohej ahogy ott fetrengenek es akkor jon az "orvos" a sprayel..es voala mar el is mult a fene nagy fajdalom :-)
süti beállítások módosítása