Zsákutca!

2014.11.04. 13:14

Egy falu - mondjuk ki őszintén -  egy államilag leszart vidéki forma, ahol nem másképpen, mint önerőből és közösségé alakulásból tudnánk valahogy életben maradni. Ápolni, gondozni kéne a környezetünket és mindenáron megvédeni azoktól a hatásoktól, amik  idáig juttattak bennünket. A környezetünk, a még tönkre nem tett élő természet, a legnagyobb kincsünk. Aki ebbe belerondít  - színre, szagra,  nemre, fajra tekintet nélkül - az nem méltó ebben a közösségben élni, pakoljon össze és menjen oda, ahonnan jött. Hogyan nem lehet megérteni, hogy aki a környezetünket szennyezi, az a gyerekeinknek jövőjét éli fel.

Az általam sokszor emlegetett Vendel szobor mellett egy kidobott kazánt találtam tegnap reggel. Nem nehéz kitalálni, hogy a falu melyik "negyedéből" vezet ide az út. De az idáig megtett távolság éppen annyi lett volna, mintha legálisan leadja - az a hitvány valaki  - az önkormányzatnál. Pedig nem egy "csórikám" lehetett az, aki cirkó kazánt cserélt, meg saját autó is kellett a szemét kihordásához.

Egyszerűen megáll az ember esze ! Kik és hogyan szocializálódtak az elmúlt években? Mi végre van ez a felzárkóztató program - vagy minek is hívják -  ha semmi eredménye vagy  látszata.?

Megpróbáltam elhozni Vendeltől azt a vas monstrumot, de csak annyit értem el vele, hogy elvágtam a tenyerem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr186863401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csőrike1 2014.11.05. 19:24:10

Lefényképeztük ma délután és feltesszük valamelyik közösségi oldalra, mint szégyenfoltot.
Persze az "elkövető" nem biztos h látni fogja. Pedig az lenne jó, és közben szégyenében elbujdokolna, de előtte elvinné az erdőszélről a kazánját.

AZ is megfordult a fejemben, h a fényképet ki kéne tenni az Önkormányzat hirdetőtáblájára, és valami zangzatos szöveget mellé.
Mondjuk : "sürgősen jelentkezzen a jogos tulajdonos, és szállítsa megfelelő helyre a kazánját", vagy "kérjük a lakosság segítségét, tud-e valaki az esetről valamit".
Valahogy szégyent, felelősséget, és esetleg némi félelmet is lehetne kelteni az illegális szemétlerakóban, hiszen az Önkormányzat előtt biztosan elhalad egyszer.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2014.11.06. 05:17:10

@csőrike1: Megtaláltam a megoldást. De sajnos csak a fémből készült kidobott dolgokra. Ugyanis éppen bodzából, diózásból agancsozásból, de vasgyűjtésből is éldegél(vegetál) egy roma család itt a közelben. Szóltam nekik, hogy mit találtam és hol.Köszönték a tippet és el fogják vinni a Méh Telepre.

solti anasztazia 2014.11.09. 11:17:16

Ezzal az erovel ok is kivihettek volna a mhtelepre, meg talan az uzemanyag ara is megterult volna.Ha annyi eszuk lenne,mint amennyi nincs az a szegeny Vendel szobor "csinalhatna a dolgat " nyugodtan!
süti beállítások módosítása