Nekem csak akkor igazi és valódi, sőt élvezhető  egy újság, ha póstás hozza, ha lapozható,  ha illata van, ha zizeg és gyűrődik, ha bevihető a klotyóra ( nem törölni, olvasni) szóval az újság az legyen újság, ahogy a sokat megidézett krumplileves is legyen krumplileves. De a világ ennél már bonyolultabb, - sajnos - mert az is újság,  - lánykori nevén online újság -  amit az interneten "lapozgatok". Lassan kinyögöm, amit végtére mondani szeretnék, miszerint a képernyőn szoktam olvasgatni a Hunting Press "újságot", miután nyomtatva nem létezik.

Ebben lapult egy hír, miszerint drámai módon megfogyatkozott a vadon élő fácánok száma. A cikk írója még azt is taglalja, hogy a nevelt, un. volieres fácánok nem pótolhatják a hiányt, ezek csak egy vadászati szezonra szóló "műtermékek". Az eddigi, mármint az alig egy hónapja tartó vadászidénybéli  tapasztalatom nem éppen találkozik a cikkben írt véleménnyel. lehet, hogy máshol és más körülmények között vadászunk, de éppen az idei év az, amikor a természetes szaporulat remekül sikerült, ott, ahol az előző, aszályos  években híre hamva sem volt a fácánoknak, most szívet -lelket melengető mennyiségben és fürgeséggel repülnek a madarak - próbára téve a vadászok lőkészségét. Tehát - mint minden más - éghajlattal összefüggő dolog -  ez is klímaváltozás kiszolgáltatottja és  nem a vadászok "bűne", ahogy sok mélyzöld gondolja.  

A tenyésztett fácánokról pedig annyit, hogy ahol jól és szakszerűen "csinálják" ott az eredmény sem marad el. Aki pedig fácánt akar lőni, az ne fanyalogjon.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr796923043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása