Vörös riogatás!

2015.07.08. 11:47

Vörös riogatás az interneten, javaslatok hűs helyre húzódásra, strandokra, tengerpartokra - kinek-kinek pénztárcája, lehetősége  szerint.A strandok dugig, a Balaton  szintén, ami ebben a gazdag országban érthető is. A "maradék" csóró meg dolgozik, mert hőségben is kell gyógyítani, buszt vezetni, utat aszfaltozni, stb.

Egyébként sosem értettem, hogy egy nyári meleget miért kell katasztrófa helyzetnek minősíteni. Szerintem a nyárnak az a dolga, hogy "csinálja" a meleget.

A vörös riasztást kiadóknak meg lenne egy javaslatom. Társuljanak hozzám, egy  augusztusi  gerlézéskor . Amikor a napraforgó tábla szélén  negyven fok van és ez a "hűvösebb". Igen, de ha ottmaradok, a hűvösben, akkor észrevesznek a madarak, tehát beljebb kell elhelyezkedni, a szotyitábla közepébe.  Na, ott van igazán vörös riasztás. Még a napraforgó tányérok is ontják a meleget, mintha bekapcsolt sütők lennének. A gerlék meg ezt kedvelik, tehát ott kell állni. Azt tartják - de így is van - hogy a gerle az egyik legbutább állat. Hát, a vadász sem semmi, ha ezt felvállalja.

A vörös köd, a csalóka "délibáb" az ember agyára is rá tud húzódni, cifra dolgokat produkálva. Egyik esetben a felém repülő kettő gerléből a bal oldalit gondoltam meglőni, de amikor a fejem fölé értek, kiderült, hogy "egyen vannak".

A tanulság az, hogy amikor már kettős látásom van, ki kell mennem a negyven fokba - hűsölni. De csak egy rövid ideig, de azután vissza., mert erről szól a gerlézés.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr457609534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2015.07.10. 13:41:06

Tesó!
Nem tudom,hogy emlékszel e rá,de annak idején aratási időben kiadták a vörös riasztást 29-fokban.Ehhez képest egy picinyként beljebb vagyunk.
Az a vadász aki ilyen hőmérsékleti körülmények mellett képes gerlézni,kapjon hőgutát,zsábát,kangörcsöt,isiászt,légmellet,mindenre allergiát,gerincferdülést,stb.
De ha hívtok,akkor vállalva a felsorolt nyavalyákat,jövünk galambot pucolni az unokámmal!
Mi sem vagyunk normálisak.

Az angol beteg 2015.07.10. 13:58:19

Jogos a felvetés, hisz az emberek nem hülyék. Érzik a meleget, keresik az árnyékot stb. Viszont sokaknak (idősek, Tv-n függők stb.) jól jöhet a figyelmeztetés. Ha csak egy emberi élet tart tovább már az is sokat számít. A riasztások pedig ha jól emlékszem anno egy katasztrófába torkolott augusztus 20-i tűzijáték óta kaptak igazán nagy hangsúlyt. A vadászokat pedig megértem:) Van hogy a szenvedély valami iránt jobban fűt mint a kinti hőmérséklet :)

Az angol beteg 2015.07.10. 15:32:10

Aktuálisan a médiának a görög helyzettel kapcsolatos pánikkeltése tud bosszantani. Pangás van az üdülőhelyeken emiatt..

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2015.07.10. 22:26:49

A média világa - egy gyártott világ, ahol a hír vezeti orránál fogva a valós életet. Ez a virtuális mérgezés - sajnos - már mindenütt jelen van.
Agymosás folyik - nem is titkoltan.
Egyetlen lehetőség, a kétkedés !
süti beállítások módosítása