Véletlenül....!

2015.07.27. 09:00

Készül az új vadgazdálkodási törvény, farigcsálják a szakemberek, meg a dilettánsok..Egy biztos, új törvény még sohasem a vadak érdekében íródott, most sem így fog történni. A média pedig karvaly módján csap le a felelőtlen kijelentésekre. Ennek egyik ékes gyöngyszeme az - ráadásul a kereszténydemokrata főturul szájába adva - hogy ne legyen szankcionálható, ha valaki "véletlenül"- fácán helyett -  gyöngytyúkot lő. Indoklásul felhozva, hogy sok helyen tenyésztik a gyöngyit és azok szabadon "kószálnak" így könnyen puskacső elé kerülhetnek. És akkor mi van?  Véletlenül nem lehet semmit sem lőni - ez a vadászat alfája. Egy vadászbarát aranyköpése jut erről eszembe, miszerint milyen kemény dolog a zéró tolerancia, mert ha véletlenül megiszik egy pohárka bort és véletlenül megszondáztatják, máris nagy a baj. Szóval, véletlenül ne lövöldözzünk semmire.

A vadászati törvény pedig szolgálja inkább a vadállomány érdekeit ! .Nekik ugyanis nincs politikai szócsövük a parlamentben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr707657540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása