Migráció.

2015.09.25. 09:58

Csak kapkodom a fejem és nem tudom, hogy illik-e, vagy szükség van-e pillekönnyű irományokra - pláne vadász ember "tollából" -  miközben betekerjük magunkat szögesdrótba és a beszédtémát is leuralja az a helyzet, amit az esztelen háborúk okoztak. A kerítés "ügye", már elérte a vadászokat is, mert vadászati tilalmat rendeltek el a Horvátországi szakasz Magyar oldalán, kb. öt kilométer szélességben. Ha azt vesszük, hogy a kerítés, tíz méterrel a valós határon beljebb húzódik - és ezt beszorozzuk a kerítés hosszával - máris egy fél megyényi rész jön ki, amennyivel "szűkebb" lett az ország. 

Szegény vadak sem értesültek a határzárról, nekik a Béda nevű rész Magyar oldala éppen olyan jó volt, mint a "túloldali" és nem értik, ha már egyszer felszedték az aknákat, akkor most miért nem mehetnek ide-oda, kedvükre. Volt egy műsor a rádióban, "a zene nem ismer határokat" címmel.  A vadak sem tudták, mikor, melyik országban vannak és arra mentek, ahol több volt a táplálék és nagyobb a nyugalom. 

Éppen úgy, ahogy most, a migránsok teszik.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr347820124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása