Bubó!

2015.09.29. 13:20

- Mit gubbasztasz öreg Bubó haverom ?  - Gubbaszt ám az öreganyád, te  halálmadár, én csak erősen gondolkodom. Az nem ugyanaz ? - értetlenkedik a kuvik. Képzeld el, hogy nem, mert az egyik egy betegség, a másik meg az okosság.   De hiába is magyarázok egy buta kuviknak, ha nincs eszed, teljesen reménytelen, hogy megérts, gyógyszert meg nem tudok adni neked agyhiányra.

-Szóval akkor te most okosan gubbasztasz? - próbálkozik tovább a kuvik, mert aggódott Bubo  barátjáért, aki már egy rajzos filmben is főszerepet kapott, meg egy nótát is csináltak neki.

Ne aggódj kuvik, jól vagyok, csak egy kicsit elgondolkodtam a legutóbbi erdei beszédemen. Azt hiszem, te is ott voltál  -  amikor a pagonyban összegyűltünk és ünnepeltünk egy születésnapot.  Tudod kuvik, én már annyiszor huhogtam beszédeket, hogy nem esett nehezemre szépeket mondani, persze ez csak akkor működik, ha figyelnek rám. Régebben ez úgy volt, hogy amikor szóltam, még a légy sem zümmögött, de lehet, hogy csak azért, mert bekapta a denevér. Akkoriban úgy voltak velem az erdei népek, hogy ha szóltam hozzájuk, fülüket, szívüket kinyitották, pedig nem is vizsgálatra jöttek.

Na kuvik, legutóbb itt történt a baj.  Éppen a mondókám közepénél tartottam, amikor felbolydult a gyülekezet, már senki sem rám figyelt, mert Maci- Laciék toppantak be, őket meg ugye azonnal illett köszönteni - nem a beszédem végén -  mert erősek is, gazdagok is. Nekem pedig  csőrömön akadt a szó - uhuhúú - és csak néztem ahogy keveregnek, kavarognak az összegyűltek, mintha ott sem lettem volna.

Tudod kuvik, ott álldogáltam, csőrig zavarban, egy kicsit tollászkodtam még, toporogtam is,  hogy zavarom leplezzem, de közben azon törtem a fejem, hogy össze tudom-e majd bogozni az eddig mondottakat az új helyzettel. Még szerencse, hogy a rutin, meg az évek átsegítettek. 

A rólam szóló film végén, az a  nótácska szólt, hogy "beszél majd az utókor, doktor Bubóról" , utána  pedig elhangzott egy sziporka - hála rímhányó Romhányinak - valami bohókás okosság, hát akkor íme, én is csinálok egyet. 

Jobb ma egy gazdagság, mit tegnap egy diploma.

Na, mit szólsz hozzá kuvik koma?

Uhuhúú!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr237862480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása