Átállítás !

2015.10.25. 18:40

Azért az nem teljesen úgy van. ahogy mondják és indokolják - mármint ennek a nyűves óra állítgatásnak a hasznát és létjogosultságát.  Zárójelben megjegyezném,  egyre több országban, nem az órát piszkálják - kétszer egy évben - hanem időzónát váltanak. Nálunk is ezt kéne.

Csak azt emlegetik folyton, hogy egy kisváros évi világítását lehet megspórolni. De milyen áron?  Az emberek, állatok bioritmusának drasztikus megváltoztatásának hatásáról, a spórolásnál fontosabb "károkozásáról" egyetlen szót sem hallani.  Az ellenvéleményen lévők okos hangja gyenge, pedig az indokaik elfogadhatóak. Csak egyet említek - a többit nem jegyeztem meg - hogy a reggeli korai fényt, a produktív időszakot átalusszuk -  viszont este, illetve már délután, sötétben dolgozunk.

Az biztos, hogy nem lehet büntetlenül tekergetni az emberek - és állatok - bioritmusát. Ezzel Berci kutyám is maximálisan egyetért, mert ő még a nyári időszámítás szerint kezd el ugatni, ami azt jeleni, hogy vigyem a vacsoráját.

Szóval döntő érv, hogy ne állítgassuk az órát, mert ezzel, pontosan  egy órás ugatást, "spórolnának" meg a szomszédok.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr678020859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2015.10.28. 17:31:56

Hát igen nem túl jó ez. Az éjszakai baglyok - én is - most biztos nem spórolnak.
süti beállítások módosítása