BUÉK!

2015.12.31. 16:02

Ezen a napon, "sokszereplős" vadászat volt - az Alföldön -  14 puskával és kétszer ennyi hajtóval. Erre a részre kellett is ennyi ember, mert hosszú- és széles nádasból kellett "kitaposni" a kakasokat. Sok ember mozgatása nem egyszerű - belátom, lassan állt fel a hajtósor, megküzdöttek a terepjárók a leállókkal, ahogy az egyik vadász mondta, tiszta "nyíhelődés" ez a vadászat. Ez egy új magyar szó, lehet, hogy a nyűglődés és a cígelés házasságából született torz- szülemény, de találó.  Sajnos - miután ácsorogni akaró vadászokat fuvaroztam - én is a leállók sorsára jutottam, azaz fáztam és unatkoztam.

Ez az, amit nagyon nem szeretek.Ez látszott is a teljesítményemen. Amikor már reszketősre fáztam  - jött egy kakas, amire derékból kellett volna lendülnöm, de a hidegtől bekötött derekam nem akart fordulni  -így bizony lemaradtam a lövéssel, még a farktolla sem rebbent a madárnak.

Ekkor ahhoz a módszerhez folyamodtam amit a lesen szoktam csinálni, ha fázok. Egyhelyben tornázok. Ekkor már a többi kakas jötte nem ért készületlenül,  estek szépen.

Ha az eredményt nézem, nem panaszkodhatok, ha az egész nap lassú folyását, a sok üresjáratot, akkor én sem találok jobb szót rá, mint az újonnan tanult kifejezést - "nyíhelődés" volt ez a javából.

Amikor ezeket a sorokat írom, már fakul a délután, lassan a múltba gördül az év, a holnap meghozza az új év, új vágyait, reményeit..

Mindenkinek Boldog Új Évet kívánok !

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr378215790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2016.01.01. 20:06:03

BÉKÉS, BOLDOG ÚJ ÉVET Doki, Tázi, Nelli, Paci-ens és Mindenki!!!
süti beállítások módosítása