Micsoda különbség.....

2016.01.21. 17:10

Amikor begördülünk a találkozási helyre - ami egyben a terítékek helye is lehetett, mert egy nagy négyszög alak volt fenyőből kirakva, a sarkokon előre elkészített fáklyákkal, mint ahogy sokszereplős nagy terítékeknél szokás - már gyanús volt a dolog ! l Sok ember várt bennünket, hajtók, kutyák, szép számmal. Hűha - ezek azt hiszik, hogy ezt  nagy négyszöget akarjuk majd fácánnal telelőni? - vetődött fel bennünk az óvatos kérdés. Itt valami félreértés lehet, mert eddigi vadászataink során, csak egy vadőr jött, vagy a feleségével, vagy a kutyájával - olykor mindkettővel.

Az eligazításnál azután megtudtuk, hogy a vadföldeket fogják meghajtani, mert igazából ők is szeretnék tudni, hogy az ónos esőtől letarolt helyeken, maradtak-e fácánok.  Hamar rájöttünk, hogy nem maradtak. de az is kiderült, hogy egyre közelebb vadászunk a fácántelephez, amikor meg már a telep hálóit és a benne szaladgáló fácánokat is láttuk, befejezettnek tekintettük a vadászatot.

Ez a vadászat a múlt héten történt, de a mai nap gyógyír volt a lelkünkre, mert egy igazi - egy hajtós egy kutyás -  bokrászásban volt részünk. Bokortól bokorig, nádastól nádasig gyalogoltunk és az élénk, majdnem viharos szélben remekül kelő vadfácánokat lőttük - mondhatom szép sikerrel. A két hely -  az előző heti és a mai - szomszédos, de a különbség fényévnyi. Ez a mai volt az IGAZI vadászat. Fárasztó és eredményes.

Csak gratulálni tudok a házigazdának.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr748297908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2016.01.23. 12:44:14

Én pedig Dokinak szeretnék gratulálni a szép sikerhez!!! :)

Az angol beteg 2016.01.23. 13:01:33

Doki tegnap egy vadász ismerősével ( K. János)találkoztam egy Mohács közeli Vince napi pincelátogatás alkalmával! :)
Tudtam vele jót beszélgetni az Ön írásainak köszönhetően. Sokat tanulok, tanultam Öntől, vadászatról itt és ennek nagyon örülök! Többek között pl a vadászetikához való viszonyt, hozzáállást fájlaltuk....én is mint laikus, de értékkedvelő... tahótaplóértéktaposótnemkomáló.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2016.01.24. 21:55:31

@Az angol beteg: köszönöm, hogy az itteni írásaim és a beszélgetéseink, "forrásmunkaként" szerepeltek. A vadászetika, illetve egyáltalán az etika - vagy mondhatunk nyugodtan morált is - egy elveszőben lévő valami, aminek utolsó"mohikánjai" közé tartom. Az új kor, új "etikát" gyárt, aminek a lényege, hogy a pénz az egyetlen hatalom,annak megszerzése és gyarapítása érdekében minden megengedett. Ha kilépünk a vadászat témakőrből, akkor elszörnyedve látjuk a világunkban folyó értelmetlen háborúkat, terrorizmust, migrációt, stb. aminek nincs morálja, nincs etikája , nem magyarázható - mégis létezik. És bizony a fél világ benne van, ha tahó, ha nem - egyformán.
Szegény morál - nyugodjon békében !
süti beállítások módosítása