Már leszoktam arról, hogy valami történést első indulatból reagáljak le, hagyom, hogy ülepedjen. Ettől meg ugye vagy elmúlik, vagy még jobban felszívódik, mint ahogy az a mérgeknél szokás. Erről a "késleltetett" reakcióról egy nagyon szar Mórickás vicc jut eszembe, aki vasárnapi misén röhögött, mert a szerdán halott viccet  akkor értette meg !

Most nem valami nagy okosságot mondok, de igaz, hogy a szó ( leírva is !) akár fegyver is lehet. Erről is egy vicc jut eszembe ( lassan elfelejtem mit akarok írni) miszerint két  buta ember beszélgetése, nem más,. mint párbaj, fegyver nélkül. Az írogató ember egyetlen fegyvere, a méregbe mártott toll lehet és az olvasóközönség, nagyképűen a közvélemény. A dühös "puffogásnál"  viszont hatásosabb  a humor, mert annál nincs nagyobb sértés, mint amikor valakit kiröhögnek.

Ebből kiindulva, én sem teszek másképpen, mint hogy jót szórakozok azon a  vadászon,  aki a vadászgyűlésünkön, az üdvözlésemnek azt a formáját választotta, hogy háttal ülve, a válla fölött három ujját nyújtva,  szigorúan az ellenkező irányba meredve üdvözölt. Hogy rövid legyek, a hátának köszöntem. Ez egy olyan saját vállát veregető mozdulattá vált  - ami akár komikus is lehetett volna, de nem volt az.

Szokásomtól eltérően a fácánprogram ismertetése mellett - és a mókás üdvözlés hatására - a társas vadászatok fontosságáról beszéltem, megemlítve és hivatkozva Békés Sanyi vadászíró barátom vadászetika könyvére ( nem mellesleg tankönyv az egyetemen)- aki a vadásszá válás és a nevelés fontos részének tartja a társasvadászatokat. Ha már a gyerekszobának nem volt ablaka.

Akinek ez kimaradt, az továbbra is köszönjön a válla fölött !.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr688720174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása