Hátszél !

2016.10.03. 14:43

Sokan, sokféleképpen próbálják magyarázni a vadászat lényegét. Mármint, hogy mi is a vadászat. Az rendben, hogy eredetileg a vadászat egy ősi ösztön által motivált cselekedet volt, ami az életben maradáshoz kellett, szóval a vadászat onnan -  mármint a barlang bejáratából nézve - nézve csak és csakis a vadak elejtésére irányuló törekvések voltak. Ha esett zsákmány akkor ügyes volt a vadász, ha nem, akkor jött az éhezés. 

De mit jelent most, napjainkban vadásznak lenni? 

Eddig azt hittem, hogy a tágabb értelmű besorolás nagyjából fedi a ténykedésünket. Sport, hobbi, de lehet akár hívatás is, vagy teljes szívvel végezve szenvedély, stb, sorolhatnám tovább, de a jelenidejű történések új dimenzióba helyezik a vadászatot. Azt eddig is tudtuk, hogy a vadászat nem egy olcsó "mulatság", de akit egyszer felvettek egy társaságba -  ha szerényebben is -  de valamilyen szinten vadászgathatott, ahogy azt a  társasági forma és a szabályzat ezt lehetővé tette.

A jövő év tavasza hozza azt a változást, amiben a politika totál helyet követel majd magának, így néhány " hátszéllel vitorlázó" fajsúlytalan emberke tesz szert, akár kiemelt vadászterületekre is.Több évtizede vadászó emberek kerülnek ki a "kedvezményezettek" közül, akiknek egyetlen "bűnük", hogy nem lettek kiváltságosak.

"Kutyavilág" jön vadra, vadászra egyaránt !

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr7111763013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása