Újév !

2018.01.05. 15:10

Ha igaz a mondás, miszerint nyolc napon belül érvényes a jókívánság - akkor hajrá, kívánok mindenkinek Boldog Új évet, sikerekben gazdag vadászatokat.

Érdekes ez a "nyolc napos" mentség a feledékenységre, amit éppen úgy nem értek, mint ahogy azt sem, hogy miért éppen nyolc nap a határvonal, a könnyű sérülés, vagy a súlyos sérülés között, orvosilag, de még kriminalisztikailag is. Ha a magyar népmesei hagyományokat vennénk, akkor a hetes szám lenne az igazi, heten, mint a gonoszok, hétfejű sárkány, hét törpe, hétmérföldes csizma...stb.

Ha valakit jól orrba vernek, az sem biztos, hogy éppen nyolc nap alatt fog az orra újra szelelni, de a bíróság az egyiket némi ejgye-bejnyével honorálja, a másikat meg bűntettként.

Így lett ez a formailag nekem egyáltalán nem tetsző szám ( nagy karikán, kis karika, nem valami szellemes megoldás ! )a  nyolcas, egy vízválasztó,  amin belül köszönthetünk, verekedhetünk !

Tehát BUÉK !

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr2113552103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása