Aszály !

2018.05.03. 12:48

A vasárnapi mise végén, esőért is szólt a fohász: "most segíts meg Mária, ó irgalmas Szűzanya, keservét a búnak bajnak, eloszlatni van hatalmad " Ahogy elnéztem, a miséről, a fohászkodásról éppen azok hiányoztak, akiknek úgy kéne az eső, mint sivatagi vándornak az oázis ! 

Lassan az is demagógia lesz, hogy az időjárás majd meglátszik a kenyér árán, mert az úgy van, hogy a jó minőségű magyar búza megy exportra, a gyengébből meg kenyér lesz. A gazdák meg jól körülbástyázták magukat a biztosításokkal, ha a sok az eső, azért kérnek, ha kevés, akkor azért. Ki van ez találva  - ahogy szól a népi igazság - "ezeknek" tök mindegy, mi lesz, a haszon biztosítva.

A szarvasoknak - amíg az autópályák és az ész nélkül épített kerítések nem álltak - volt egy lehetőségük, az aszályos részről a nedvesebb hegyvidéki, vagy Duna menti részekre vándorolni. Ez most megszűnt, a szarvasok nem tudnak vándorolni, próbálnak úgy megélni, ahogy tudnak, eszik a zöldellő vetések leveleit, harcias indulatokat váltva ki a földtulajdonosokban. 

A 22-es csapdája ez a javából, az ellen küzdenek, amit önmaguk okoztak ! Vagy másképpen szólva, a "kígyó megharapta a saját farkát " ! Ha már ez jutott az eszembe, akkor ennél maradva, volna egy ötletem is a kerítés építőknek, a vadkár címén szarvasokat pusztítóknak, hogy tegyenek úgy, ahogy a kígyó....!

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr6913887170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása