Kinek a pap, kinek a papné !

2018.09.16. 11:54

Kicsit nosztalgiából, kicsit érdeklődésből kerestem vissza a tíz évvel ezelőtti gerlézéseimet. Az már biztos, hogy ebben az évben nem tartanak ki a gerlézési lehetőségek addig, mint annakidején. A 2007 évben, még oktber közepén is jókat gerléztünk, ami az idén elképzehetetlen, ugyanis elfogytak a napraforgók, sőt, a tarlókat is betárcsázták már. A gerle pedig  "szotyola függő", mondhatni hozadéka annak. 

Nos, a gerlevadászatok lehetősége is leszűkült, mondhatni elfogyott, így azután a "kinek a pap, kinek a papné" szólás mentén, parlagi galambokat lövöldöztünk egy tehenészeti telepen. Mert ugye a gerlevadászat vadásziassága - legyen a mondóka szerint a pap - a pótcselekvéses parlagizás meg a papné. Bár, ha belegondolok, az utóbbi csábosabb. 

Egy biztos, a rengeteg parlagi szépen fogyasztotta a lőszereket, a meleg meg az energiákat, úgy, hogy a két óra lövöldözés éppen elég volt.

Arra meg pláne jó volt, hogy a kiszáradt testümket - a Szekszárdi bornapokon -  jóféle nedűkkel feltöltsük. 

Ettől lett szép kerek ez a nap és annak történései !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr8014242987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása