Reklamáció !

2018.12.05. 16:26

Már ez a Napoleoni seregeket is térdre kényszerítő "tél tábornok" is olyan tisze-tosza telecske lett, nem képes havat hozni, meg baktérium ölő hideget. Csak olyan félve kopog be az ajtón, igazán nem tudja eldönteni, hogy akkor most berontson, vagy szépen kívül maradjon.Ilyenkor jön a "bezzeg az én időmben..." című nosztalgiázás, mint a reklámbéli sült krumplis történet.

 De tényleg ! Ha tél, akkor legyen tél, ne ilyen félig tavasz, félig őszi idő, amiben minden és mindenki szenved, mert nem egyszerű a sokszor húsz fokos hőingadozásokat átélni., túlélni. Ezért már a meterológusakat sem tudjuk szidni, pedig milyen jó volt. Mintha ők csinálták volna az időjárást !

Ember, állat egyformán megsínyli ezt az összevisszaságot, talán az egyetlen, ami örül az egésnek, az a pénztárcánk. A fűtésszámla révén. Persze a kutya még nem ette meg a telet, a múlt évben is márciusban kaptuk azt a havat, amiben a kocsik elakadtak, Még szerencse, hogy a fő belügyes megtalálta a megoldást, "átülés" formájában.

A kitett szórókat sem látogatják a vaddisznók - de minek is - hiszen van kaja bőven a földeken, erdőkben. Tegnap, egy elütött borzot láttam az út szélén, "aki" ugyan nem téli álmot alvó jószág, de nem is éppen télen kószál. Hacsak, nincs erre alapos oka, mint ahogy egy februárban lőtt borzomnál ez kiderült. Ugyanis fájhatott a foga, a kifőzősnél derült ki, hogy gennyes tályog kínozhatta, ezért nem tudott aludni. Kereste a fogorvost. Megtalálta, a problémáját sikerült megoldanom, többet nem fájt neki. 

Epilógus!

Nyáron legyen nyár és nem agyforraló kánikula, télen legyen szép, havas tél - a tavasz és ősz maradhat.

Na Jóistenem ezzel kezdj valamit !

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr3214437588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása