A délelőtti tavaszias, mondhatni ingujjas idő a hátizsákom rámolásánál is jelen volt, mert lebeszélt a meleg holmik cipeléséről. Egy pulóvert raktam be, de azt is csak megszokásból. Amikor a lesre ültem, még semmi előjele nem volt , hogy valami változik, mondjuk a látóhatár mentén kőrben sorakozó szürkés szennyes felhők nem sok jót igértek. de azok még messze voltak.  Még a pipám füstje is békésen kanyargott, talán csak egy kicsit mozdulva a lengedező szélben. 

Aztán olyan hirtelen történt minden, amit csak a természet szeszélye tud produkálni, mert egy hatalmas széllökéssel - amitől még a les is felsóhajtott - olyan hideg érkezett, mintha a hűtőszekrény ajtaját nyitották volna rám, a vihar olyan erővel csapott le, hogy már nem csak a pipám füstjét, hanem a pipámat is ki akarta tépni a számból.

Hiába kaptam magamra a pulóvert, hiába bújtam bele a fenekem alá szoktatott pokrócba, a szél minden meleget elvitt belőlem. A felhők is megérkeztek, esővel tele lecsüngő hasuk, szinte a lesem tetejét súrolták - bármelyik percben özönvízzel fenyegetve. 

Innentől kezdve már nem a vadászatról szólt a történet, hanem a "túlélésről". Fel volt adva a kérdés, menjek, vagy maradjak. Ha azonnal indulok, akkor éppen akkor kap el az eső, amikor a meredek domboldalon rodeózok, ami nem egy életbiztosítás, ha meg elfújja a szél ezt a mocskos időt, akkor fölöslegesen pánikoltam. Na, mi legyen? 

Mi legyen, mi legyen?- kérdezett vissza a józan eszem. Ez a kukorica vetés nem a tiéd, még csak nem is ismerősé. Mi a kórságnak kell szenvedned, csak azért, hogy a gazdája meg legyen elégedve, miszerint még egy vakond sem túrta meg a földjét. Nem az enyém a vad, nem is a vadászoké, hanem az államé ! Akkor védje meg a ..... majdnem megmondtam, hogy kicsoda !

Ha azt mondom, hogy a fogam kocogott, amikor az autóba ültem, nem túlzok.

A vad nem ellenség, a vadászat nem háború -  részeről a szenvedés kizárva, csak örömforrás lehet !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr4314791980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása