Fácángyár !

2019.11.24. 10:51

, Mi a fene ez a hajnali ribillió? Ez a durva bánásmód, ahogy ládába zárnak bennünket, ha számolni tudnék akkor mondanám, hogy sok ládába - ládánként kilenced magammal -  és egy autóval visznek valahová, egyre jobban zötykölődve, ahol szántóföld szaga keveredik az erdő  buja illatával, hogy a többi ismeretlen szagról ne is beszéljek !

A sötétben csak vaksin pislogok, még akkor is, amikor a ládánkat leteszik az erdő szélébe, az ajtaját kinyitják, de nem tudom ez mit jelent, kimehetek-e rajta vagy húzzam meg magam, várjam mit csinálnak a többek. Aztán a legbátrabb kakas testvér kilép és azonnal elfut a sötét semmibe. Én is sorra kerülök, óvatosan kilépek, kicsit várok,a hajnali pirkadásban felismerem,, hogy bokrok vannak a közelben, ezt felismerem, mert a hálóval borított eddigi életemben is voltak ilyenek, azokon ültünk naphosszat. 

Bebújok egy ilyen alá és szorongva várom, hogy mi fog még velem történni ! Nekem már ez is túl sok volt, hevesen dobog a szivem, valahogy érzem a veszélyt, ami nemsokára meg is történik. Autók hangját, emberek  beszédét és  kutyák csaholását hozza a szél, ha jól érzékelem kőrben, minden irányból.

Aztán a kutyák ugatása elcsendesedik, de ez semmi jót nem jelent, mert szaladgálásukat egyre gyakrabban dörrenés kiséri, bravó, szép lövés volt kiáltásokkal kisérve. Merre fussak, hová mrneküljek, ha futok, elkapnak ezek a rohangáló ebek, ezért úgy döntöttem, hogy kevés repülő tudományom veszem elő és próbálok felszállni, az ismeretlenbe eltünni. 

Már majdnem a fák koronájához emelkedtem, amikor egy közeli dörrenés hagja lett az utolsó emlékem, ami már a beleért az elmúlásom első percébe, amikor már azt sem hallotam amikor valaki szólt, hogy "szép lövés volt gratulálok " !

Valahogy így van, amikor a vadászat "gyári" madarakra történik !

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr9115322072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása