A rohadt kis mutáns !

2020.03.12. 14:32

Egyik régebbi bejegyzésemben tettem egy kis "kitérőt, kiléptem a "vadászíró" szerepemből és egy kis állatmesét írtam le, ami a szereplőket illetően félreérthetetlen volt - farkas, róka, medve, nyuszi, stb - de amit a szájukba adtam - egy harcias kommentelő amazon szerint - politikailag mocskolódás volt a regnáló hatalommal szemben ! Divatosan szólva "dobtam egy hátast", hiszen "huncut az ki rosszra gondol", a kommentelő ezt tette. 

Most viszont valóban kilépek a "skatulyából ", hiszen a csodálatos tavaszi kikelet csalóka szépsége és álságos nyugalma mögött, a halál angyala lengeti kaszáját, lecsapva vétkesre, ártatlanra,bárkire, aki útjába akad. OLyan békés itt minden, a virágba borult mandulafák, a rügyező bokrok, sarjadó virágok, tavaszi éhségüket csillapító méhecskék, a vetések alá lazított föld bódító illata - ami szinte hihetetlenné teszi, hogy nagy a baj. 

Micsoda kis mocskos szörnyeteg ez a vírus. Alattomban, megbújva vétlen állatokban olyan mutációt hoztak létre, ami ellen nincs védelem. 

Dürer "az apokalipszis négy lovasa" metszete hátborzongató, a pastisjárvány óta csak egy rajz, semmi több, de most "életre kelt", aktuális lett. A jó és a rossz harcából - "ember küzdj és bízva bízzál" az élet fog győztesen kikerülni, ez biztos, de az is, hogy tanulság van-, lesz bőven. 

Vadászat? igazából nem is tudom, hogy lehet-e egy gondokkal, némi szorongással, családért aggódással  teli puttonnyal jó szívvel kimenni vadászni.

Vagy éppen az erdő csendje, nyugalma ad biztatást, hitet ?. 

A választ az idő fogja megadni !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr3915516668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása