Vírus vers !

2020.04.14. 19:13

Nem egyszerű dolog úgy írni, hogy mind a zöld vadászruha, mind a fehér köpeny által okozott jóféle izgalom kimardt az életemből. Tudnék nosztalgiázni, de a múltba révedező irodalom nekem nem kenyerem.

Mi mardt akkor?

A vírus olyan markánsan fedi le az életünket, határozza meg mindennapjainkat, hogy ennyi elég is belőle, örülünk, ha csak percekre is, de elfelejtjük a sok rémséget. Ekkora pusztító csapás az emberiséget szinte csak a pestis járvány idején érte, már-már kezdtük azt hinni, hogy minden értünk van, az ember legyőzte - divatos szóval leigázta- a természetet, mi vagyunk az Isten. Többes számot használok, mert porszemként is, de benne vagyok abban a masszában, aki felélte a Föld éves tartalékaik már a hatodik hónapban.

Van tanulság? 

Persze, hogy van ! Először is, egyszer legyen vége az "ember az embernek farkasa" viselkedésnek, A politika hátráljon oda, ahová való - az emberek szolgálatába - és mindent félretéve azon munkálkodjon mindenki, hogy életben maradjanak a szülők, nagyszülők és a fiatalok is, akik most még úgy gondolják, hogy életkoruk védelmet jelent, de a vírus "okos", majd úgy mutálodik, hogy bárki megkaphatja. Bár ne lenne igazam !

Hívő vagyok és bizakodó, talán még optimista is. Egyszer ennek is vége lesz,  a tanulságot elég lesz akkor levonni, de az biztos, hogy ebből csak okosabbn kerül ki az emberiség. Hogy jobban-e, az más kérdés!  

Nem vagyok poéta ( sem), de ez a vers kibuggyant belőlem : 

Kézenfogta kedd a szerdát / Majd sorban a hetek egymást / A napok lustán cammognak előre / Hónapok torlódnak a bizonytalan semmibe !

Tavasz, nyár, ősz váltakozása / A négy fal börtönébe zárva / Belenyom a rettegés / Vírusos magányába ! 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr2815613158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása