Káros !

2020.12.27. 22:00

Ügyesen lobbiztak a vadászok, a vírus miatti korlátozások, csak a külföldi vadászok bejövetelét nehezítette, egyébként minden úgy megy, mint korábban. Be lehetett állítani a vadászatot úgy, hogy az a mezőgazdasági tevékenység része ( vadkár miatt), a kijárási tilalmat meg egyedi papírral lehet kitolni bármeddig.

Zajlanak is a társas vadászatok, szólnak a puskák, potyognak a fácánok, bukfenceznek a nyulak. A lövésnek - ha talál, ha nem - van káros hozadéka- mégpedig maga a lőszer. Mégpedig a sörét, ami ólom. ( van más is, de az még ritkább). és ebben a minőségben nem éppen barátja a természetnek. El lehet képzelni, hogy egy falatnyi vízfelületen nevelt kacsára ezerszhámra tesznek lövést, aminek ólom mennyisége visszapotyogva a tóba - pár év alatt - kis túlzással - ólombányát eredményez.

A másik az eldobált üres hüvely. El kell, hogy mondjam, hogy a F&H horgász-vadász Tv műsorban láttam, hogy egy Békés megyei "repi" vadászaton, a csícsás öltözékű vadász puskájából a lövések után, nagy ívben dobódtak ki az ellőtt hüvelyek. Ez a műanyag hüvely, soha nem fog elbomlani, ott fog virítani évekig, hirdetve a vadászok felelőtlenségét.

A vadászatok előtti eligazításoknál jó lenne azt is elmondani, hogy ne hagyjunk magunk után szemetet, anélkül is elég nagy társadalmi ellenszélben vadászunk, nem kéne ezt megfejelni környezetkárosítással ! 

Jó vadászatokat !

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr8216359250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása