A négy muskétás !

2021.01.16. 09:53

Szoktuk mondani az időjárásra, hogy szeszélyes ! Erre a napra ez teljesen igaz lett, a reggeli induláskor hózivatar ( kedves Barta Szilvia, van ilyen?)  utána napsütés, közben metsző északi szél - mindez váltakozva ! Bolond aki ilyenkor vadászik - de ezt már sokszor kitárgyaltam ! 

Az első hajtás egy pár száz méteres. keskeny nádasban indult, sietnem kellett, mert a fürge léptű barátok, már javában tiporták a nádat, amikor a helyemre értem.  Egy pár fürge tyúk után, egy kakas emelkedett ki a nádasból, "ráfeküdt" a szélre és éppen az irányomba menekült. Jól kezdődött a nap, ahogy szoktulk mondani a "becsület kakas" már megvan, ha több már nem sikerülne !

Nekem - legtöbbször -  az első lövés szokta meghatározni a többit.Ha ez sikeres - mint ezen a napon - akkor a többit már a megszerzett önbizalom hozza  Ha olyanok a körülmények, hogy órákig csak állok és várok a lehetőségre, belőlem kiűrül az induláskor dolgozó adrenalin, utána már csak kínlódok, hibázok !

A vadászatnak  - a lövés része - nem csak a megszerzett lőtudományból áll, hanem mentális kondícióból is. Nagyobb létszámú vadászatoknál fordulhat elő, hogy valaki nem üti meg azt a szintet, amit a vadászat etikája elvárna, amitől nekem "odakozmál" az egész napom, csak a végét várom !

Ezért vadászok már töb évtizede negyed magammal !. 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr5316391730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása