A "köhögős bak "!

2021.08.04. 15:44

Nem a fél négyre beállított ébresztés keltett, a köhögés rövidítette le az éjszakámat. Abban reménykedtem hogy vadászat közben, nem köhögöm el a sípra behívott bakot - ha lesz ilyen - mert az idei űtzekedést olyan "maszatolósnak" minősítik a vadászok. Van is űzekedés, meg nincs is !

Már jócskán világosodott az ég alja, amikor az első helyen hívni kezdtünk. Szinte gyorsvonat sebességével robogott felénk egy bak, a bennünket bújtató edő széli bokor előtt szoborrá merevedett, kereste a hang "gazdáját". Nem kellett távcső hozzá, hogy elbíráljuk, ennek a baknak még van pár éve, hogy a csúcsra érjen. Az viszont jó jel volt, hogy a két hetes kánikukla utáni lehülés, meghozta a bakok szerelmi kedvét.

Azután még három bakocskát sikerült becsapni, de öreg, golyóérett bakok nem reagáltak a buttoló hangjára. Tegyünk még egy próbát - javasolta Csanád - és egy kis ligeterdő mellé kuporodtunk - lakik itt egy öreg, szép selejt bak, akire már adott le lövést egy vendég, de ijedtségen kívül más baja nem esett.  Mármint a baknak !

A sík terepen csak egy kis homokbucka adott némi takarást, ahol félig ülve, félig térdelve vallattam a csípőprotéziseim mozgékonyságát. Azután Csanád buttolójából felszállt az első strófa, majd a második, de az erdőből  egy nyúlon kívül más nem jött ki. Már éppen szedelőzködni kezdtünk - még szerencse, hogy ez nekem nem megy gyorsan -  így az ülő és álló helyzetem félútján szólt Csanád, hogy jön a bak! De nem az erdőből. hanem  egy jó sörétlövésnyire ( vadászos mértékegység) álló napraforgóból. Alig hogy visszarogytam a helyemre, már szinte előttünk volt a bak, már csak azt kellett megvárnom míg oldalra fordul... ! 

Nem szép dolog, de nagyon örültem hogy valaki elhibázta ezt a bakot, mert egy igazi, nagyon öreg, ághiányos öreglegény feküdt a "ravatalon "!

Ravasz dolog ez a vadászláz, mert mindezek közben, még köhögni is elfelejtettem ! 

De ez a bak akkor is a "köhögős-bak" jelzőt kapja tőlem. Így vonul be az emlékeim sorába !  

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr8116648982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása