Amikor minden jó !

2021.11.03. 09:43

MIközben a holnapi nap esélyeit latolgatom - eső, szél, sár, stb. - a múlt heti pazar vadászatról elmélkedek. Amikor minden együtt van, a csendes, szép ősz, bágyadt Napfényével, simogató szelével, a sárguló levelek színpompájával és ami a lényeg, a jól és fürgén repülő fácánokkal.

Sok fanyalgás övezi a tenyésztett fácánok vadászatát- valljuk be sokszor jogosan - amikor a vadászat előtt engedik ki a ládából a rémült madarakat, akik egy kupacban rohangálnak a kutyák elől, jó esetben ímmel ámmal szárnyra kapnak, de legtöbbször az első fára felgallyaznak. Ekkor kezdődik a fa rázogatás, vagy husángal dobálása - valljuk be, egyik sem vidám látvány. 

Ha tágas, magas a volier, a madarak megtanulnak jól repülni, sokszor a vad madarakkal egyforma minőségben. 

Nos, az említett napon éppen így történt, a remek idő mellett, a kakasok is kitettek magukért, meredeken emelkedtek, a nyárfák csúcsán is könnyedén átsiklottak - ha hagytuk volna őket ! De nem hagytuk, szépen szóltak a puskák, pazar lövésekben lehetett gyönyörködni !  

Már dél körül befejeztük - jóbol is megárt a sok - mert 26 kakas feküdt a terítéken !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr2616744634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása