Fény és árnyék !

2021.12.03. 15:23

Az a mondás járja - lehet, hogy csak a piások körében - hogy a részeg embert Mária tartja a kötőjében. Esik, kel, bódultan kever-kavar, de  egy jókora másnapossággal mindíg megússza valahogy. Ha nem így lenne, Magyarország lakossága már rég megfeleződött volna ! 

De bennünket vadászokat is szeret a Szűzanya, tart a kötőjében, mert a tegnapi vadászatunk előtt is - egész éjjel - és utána is egész délután és este is esett, de a kettő között nem. Hét ágra sütött a Nap, tavaszias meleg lett.

A fácánok szépen repültek, a puskák szorgalmasan tették a dolgukat, a kutyák remekül hajtottak, egyre több fácán lógott a ponyvás autó oldalán, szóval a vadászat egy nagy élmény volt. De egy kis árnyék azért ránk borult A határ közelsége miatt a migránsok jelenléte  itt nagyon is valós, aminek számtalan jelével találkoztunk, lépten-nyomon..

Széles ösvények vannak letaposva a nádasokban, valószínű, hogy Gps adatok alapján jönnek mindíg azonos útvonalon, eldobált energia italos dobozok, és fölöslegessé vált ruhadarabok éktelenkednek a pihenőhelyeken, a levegőben pedig helikopter zúg el felettünk vészjósló hangon, napjában többször is !  Szívszoríó érzés!  Nekünk ez a hely, az  önfeledt szórakozást jelenti, ezeknek a szerencsétlen menekülteknek meg a reményt, hogy akik errefelé irányították őket, igazat mondtak.  Ez a csalóka illúzió csak addig tart számukra, amíg  le nem kapcsolják őket.

 A remek vadászat ellenére, egy kis borús felhő került - a felhőtlen égen - a Nap fénye elé !

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr8716772456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása