Új módi !

2022.05.12. 09:50

Magyarán módszer, de ez a jelenség, ami a vadászatban kezd elharapózni,mégis inkább divat, mint módszer. A divatot ugyanis a kereslet, kinálat szabja meg, aminek a mottója, hogy a pénz nem számít, kerül, amibe kerül, csak divatos legyen. 

De hogy néz ez ki a vadászatban, ahol sokáig - az én életemben egészen a közelmúltig - a vadászatban prioritás volt a vadgazdálkodás, amiben a vad érdeke felülírta az anyagi érdekeket. Ha jól emlékszem, Békés Sándor írta a vadászat etikai kódexe könyvében , hogy a vadnak ügyvédre van szüksége, nem ügyészre, - ami azt jelenti, hogy kilövéskor ne akarjunk mindenáron valami hibát belemagyarázni a kiszemelt vadba, hanem a túlélésehez adjunk esélyt neki.

A pandémia átrendezte a bérvadásztatást, elmaradtak a külföldi vendégek, így a magyar vadászok is - sokszor előnyös, mondhatni reális áron - trófeás vadhoz jutottak. A kipucolt vaddisznóállomány egyébként is leszűkítette a lehetőségeket, élénk  volt a kereslet bakokra, közepes méretű bikákra. Volt mire vadászni !

Hála Istennek a pandémia viszaszorulóban, a bérvadászatás újra erőre kapott, de erősen eltorzult módon. Jópénzű - zömében szlovák vadászok egy tételben vásárolják fel egy társaság összes bakját, sutáit, amit két nap alatt le is "aratnak"!

Kell a bevétel, a siker garantált,, szezon kezdetén az autóból, vagy -ról lőni nem vadászias ugyan - ami nem nagyon érdekli a  "kuncsaftot"  - viszont roppant sikeres.A társaságnak pedig kevés munkával szép pénz - a jelige! 

A végére maradt a kérdés, a vadásztársaság tagjainak mire lesz lehetősége vadászni?

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr5817829743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása