Jégverés!

2022.05.27. 13:22

A jégverés Isten büntetése! Teszem hozzá gyorsan, hogy a jégelhárító rendszer impotenciája is ! Isten haragjával pedig az a baj, hogy nem csak a bűnösöket sújtja, hanem mindenkit, akit elér, ártatlant, gazembert egyaránt. A kollektív bűnösség fogalma, csak torzult agyakban tudott tanyát verni, - történelmi tapasztalatból tudjuk - az pedig a jégverésnél is rosszabb.

Egyre másra kapom a rossz híreket a jégverés rémes pusztításáról, amit állatban növényben, ingatlanban, stb okozott. Eszembe jut erről egy történet, amit annak a szőlős gazdának a szájába adtak, akinek a szőlőjét elverte a jég, mire felkapott egy karót, amivel  ő is verni kezdte a szőlőt, miközben az alábbi mondat szakadt ki belőle - na nézzük Uram, ketten mire megyünk

Sok mindent megéreznek a vadak előre, hamarabb, mint mi emberek, de a jégesőt nem. Érdekes volt , hogy a Gemenci árvíz idején, a hatalmas árhullám még csak valahol Győrnél tartott, amikor a szarvasok, vaddisznó kocák, már keresni kezdték a magaslatokat. Az árvízi "előrejelzés" vagy a génjeikben van, vagy tapasztalatukban. teljesen mindegy, a lényeg a túlélésük. 

Csak reménykedni lehet, hogy maradtak "túlélői" is ennek a  jégverésnek, a természet pedig kitesz magáért, és kiheveri a pusztítást !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr8417841931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása