Emlékek tárháza!

2022.06.10. 12:06

A vadászterület öreg lesei - ha mesélni tudnának - csak ámulnánk, bámulnánk, mennyi csodát láttak eddigi életükben. A sokszor fél évszázados oszlopok, andrás keresztek, leszakadó létrafokok, némelyike már javításra szorult, de a maradék állja az időjárás ostromát, mint a sokat élt idős ember, akinek szinte egy ép porcikája sincs, de az emlékei sértetlenek A les szívesen megosztja velünk az élményt, ha felülünk rá! Ekkor már közös lesz az emlék, a történet mesélésben szerepet kap a les, mint például számomr az ikonikus 25-ös, ahol közel fél évszázad alatt nagyon sokszor ültem. 

A minap is ide vackoltam föl, de volt időm emlékezni, mert a szemközti szóró fölött lenyugvó Nap miatt, nem volt tanácsos a távcsőbe nézni. Pont azon morfondíroztam, hogyha van "humorérzéke" a disznónak,akkor  most jön ki a szóróra. 

De a pipám füstje egy régmúlt történetet is előhívott a múltból, amikor egy télvégi, koratavaszi délután ide ültem, bevallom nem emlékszem milyen "szándékkal" Mert azt, hogy mire lehet egyáltalán puskát emelni, két dolog szabályozza, az egyik a vadfajok vadászati idénye, ami egy jogszabály ugye, de ezen belül működik még (  ha működik) az önkorlátozás, az önfegyelem, ami már nem jogi, hanem etikai kategória. 

A történet pedig az volt, hogy egy hatalmas disznó kocogott felém a szemközti erdőből,  de gyanús volt, hogy mozgott, szinte hullámzott mögötte a zöldtrágyának lábon hagyott, sarjadó repce. Csak a távcsövem vallatta a disznót, eszembe sem jutott, hogy addig lőjek, míg ki nem derül, kiféle-miféle a jövevény. 

Egyre csak jött, közeledett, már távcső sem kellett hozzá, hiszen egészen a lesem elé futott, ahol nagy dobbanással az oldalára dőlt - mintha lövés érte volna -  mire a kis malacok előrontottak  és szopni kezdték a duzzadt csecseket.  A nagy cuppogásra meg mást sem lehetett tenni, mint jóízűen mosolyogni. 

Milyen szerencse, hogy ezt az emléket ,a lessel együtt élhettem meg!

    

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr1617853367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása