Vak tyúk is...!

2022.08.10. 13:45

A tegnap esti vaddsiznó ( malac) lövésem mottója lehetne a címbéli szólás-mondás kerékbetörése - imígyen:- vak szem is talál tyúkot ! Ahogy mondani szokták, nem vicces, de legalább szar! Viszon igaz ! 

Előzménye a jobb szemem retinájának tavalyi sérülése, aminek az lett a szomorú hozadéka vadászatban, hogy még aránylag jó fényviszonyokban tudok vele lőni, de utána már csak a bal szememmel célozva, nyilván akkor már "sutából" bal kézzel, bal vállból. Bevallom nem volt könnyű az átállás, iletve még most is kínlódok vele.

Sajnos, ennyit el kellett mondanom az alábbiak megértéséhez !  

Még jó fényviszonyok mellett ültem fel a lesre, ahol egy nádassal teljesen benőtt kis tavat, csak egy dűlőút választ el a domboldalra kapaszkodó kukoricástól. Napközben a disznók a vzes,nedves nádasban laknak, de este a kukoricásba költöznek, jókora kárt okozva benne. Lövésre esély csak akkor van, amikor az egyikből a másikba váltanak, a poros dűlőúton keresztül. Lassan szürkülni kezdett, eljött a kritikus  "szemváltásom" időszaka, így egy próbát tettem, hogy még mennyire látnám a céltávcsőben a disznót, ha éppen jönne. 

Na és most lesz igaz a címbéli mondás, mert ahogy nézegetek, célozgatom a "semmit", próbálgatom a a szemem, a célkerszetben megjelenik a disznó. Csak annyit kellett tennem, hogy elhúzom a billentyűt

Ugye, hogy a vak szem is talál tyúkot?.  

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr4317905113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása