Fodrozódó víz !

2022.09.05. 10:54

Az ablakpárkányon békésen doboló eső ébresztett, de egyébként is keltem volna, horgászat lett mára betervezve. Az ajtón kidugott kézfejemre csak egy-két csepp pottyant, amitől az esőt "csepergősnek" minősítettem, ami nagyon jót tesz a halak étvágyának, tehát menni kell ! Vadász embernek meg egyébként sem ellenfél az eső, sőt !

Úgy látszik a horgászok cukorból vannak, félnek az esőtől, mert üres volt a tópart, oda ülhettem ahová akartam. A jól megpakolt etetőkosár mögött a horgon igazi halcsemege szendvics fityegett, kukorica szem, csontik és egy ezeket lebegtető "popup" szem. Aki pecás, tudja ez mit jelent, aki meg nem, azt ne is érdekelje, nem egy izgalmas dolog.

A tó közepén csobbant a felcsalizott cucc, a botokra felkerült a színes kapásjelző és ezzel a horgászat elkezdődött. A csepergés is elállt,a tó felszínén az éjszakai alvásból ébredő szellő, kicsiny fodrokat vetett, amitől a kapásjelző karikák is bájos ringatózásba kezdtek, béke és nyugalom szállt alá, mint Isten küldötte.

Ebben az aszályos  - tavakat kiszárító - időszakban, nagy ajándék egy ilyen szép kis tavacska, vonzza is a madarak sokaságát, fehér kócsagok landolnak a tó túlsó felén, a vadkacsák örömrepülést végeznek a tó felett, a fejem felett terpeszkedő hatalmas fűzfa ágai között örvösgalambok zajonganak, még egy csapat kárókatona is próbálkozik a landolással, de a tógazda nagy örömére,meggondolják magukat. Lehet, hogy én nem tetszettem nekik !

Milyren nagy kincs egy ilyen kis oázis, ami  - ha rövid időre - de feledteti a hétköznapok gondját baját, szorongásait.

Aztán megérkezik az első kapás, a csendes meditálást a fárasztás öröme veszi át, és a tó átnyújta ajándékát az esőt is vállaló horgászó vadásznak !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr9717924247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása