Szálka !

2022.10.09. 10:53

A vadászatban nem az a szép, amit ad, hanem amit igér - tartja a mondás, de a tegnapi nap élménye után ezt finomítanám azzal, hogy a beváltott igéretnél nincs szebb.

De nézzük sorjában !

A hajnali köd megszorult az erdő fái között, a völgyben húzódó hatalmas rétre is kihömpölyögve, éppen oda, ahová a dám hölgyeket követő bikákat vártuk.Több irányból is hallatszott a barcogó bikák furcsa röfögésszerű hangja, de várni kellett a kelő Napra, hátha áttöri  a párát, hogy lássuk is a bikákat, ne csak halljuk. Ha az eddig leírtakból nem derült volna ki,  dámbika vadászatra kaptam meghívást, mégpedig az ország egyik ikonikus vadászterületére  Szákára és Laci barát személyében egy profi kisérőre. Amit ő nem tud, az nincs is, így más dolgom nem is volt, mint " csak" lépést tartani vele, mert cserkelni azt piszokul tud, meg szeret is. 

Ebbe a hajnalba, reggelbe annyi esemény sűrűsödött, hogy annak leírása szétfeszítené a blogom szűkös kereteit, pedig megérdemelné. Jártuk az erdőket, a sűrűkbe, szálasok közé betávcsövezve, hátha mi vesszük észre először a dámokat, mert az éles szemüket, óvatosságukat, nehéz átverni. Több bikával is találkoztunk, de mielőtt egyáltalán a puskát felemelhettem volna, leléptek. Beláttam igaza volt Lacinak, nehéz kenyér a dám vadászata. Már majdnem befejeztük a reggeli cserkelést , amikor agancs csattogást hallottunk az erdőből, két bika verekedett. A szélirány miatt egy jókora kőrt téve, "hátulról" cserkeltünk a bikákra, fától fáig osonva, olykor négykézláb! Egy koros öreg és egy fitalabb bika küzdött önfeledten, nekem pedig az lett a dolgom, hogy valahogy a fák között annyit lássak a bikából, hogy oda tiszta lövést tehessek. Idegtépő percek következtek, azután ez a pillanat is eljött....!

Nem szégyen,  a gyönyörű bika ravatalánál két - nem éppen pályakezdő öreg vadász állt - könnyes szemmel !   

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr4417950136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása